Шейтанов: Аз избрах Ники вместо Владо, заради опита


Шейтанов: Аз избрах Ники вместо Владо, заради опита

1788 2

Наставникът на вратарите в националния отбор Любомир Шейтанов разкри, че той е направил избора за това кой ще пази в мача срещу Италия (2:2). Той се е спрял на Николай Михайлов пред Владислав Стоянов заради опита на легионера в националния тим.

"Изборът е мой и аз нося отговорността си за това. Повечето треньори, с които съм работил досега, на клубно ниво, или в националния отбор признават, че не са на "ти" с вратарския пост и ми гласуват доверие. Ивайло Петев не прави изключение", призна Шейтанов пред "24 часа".

"Избрах Ники пред Владо, най-вече заради по-големия му опит с националната фланелка. Тези неща имат значение. Следващият път може да е Влади Стоянов. Двамата са равностойни, а конкуренцията е добре дошла. И между двамата няма конфликт. Напротив! Както и между нас като треньори и Владо", допълни той.

Шейтанов даде кратка оценка на представянето на Михайлов. "При първия гол на италианците можеше да реагира по-добре. Оттам насетне нямам забележки".

В неговото полезрение за по-близкото и далечно бъдеще освен двамата вратарии, записани в тимовия лист за евроквалификацията срещу Италия, са Божидар Митрев, Благой Макенджиев, Пламен Илиев, Георги Китанов, Димитър Ефтимов.

"Нека не ограничаваме кръга само с тези имена. ще следя под лупа вратарите от различните ни национални гарнитури, включително и юношите до 17 години, по време на европейското у нас през май. Имаме талантливи деца, които трябва да развиваме", смята Шейтанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички