Зума пред Sportline.bg: Има как да бием Италия като гост, Боби не би паднал да пробутва сина си


Зума пред Sportline.bg: Има как да бием Италия като гост, Боби не би паднал да пробутва сина си
Снимка: БГНЕС

1974 0

Една от легендите на българския футбол и на Локомотив (Пловдив) - Христо Бонев-Зума, вярва в успеха на националния отбор срещу Италия като гост в квалификациите за Евро 2016. Той посочи пред Sportline.bg как може да бъде постигнато това.

"Две са нещата през тази футболна седмица, които ме карат да съм удовлетворен. Първото е преизбирането на Боби Михайлов в Изпълкома на УЕФА, това е голям авторитет за него и за българския футбол. Дано направи така, че с действията си в УЕФА да вдигне нивото на българския футбол. Другото е равенството с Италия 2:2. То е успех за Петев, за което го поздравявам, както и за самите футболисти. Видяхме, че когато са мобилизирани и изпълняват указанията на треньора, могат да постигнат успех", коментира почетният президент на Локомотив (Пловдив).

"От друга страна не съм доволен, тъй като Италия с нищо не показа, че е класен отбор. Ако футболистите ни, които са в чужбина, почнат по-често да играят, в Италия можем да ги победим и да постигнем целта си на Евро 2016", оптимист е Бонев.

Запитан какво е попречило на "лъвовете" да удържат победата, бившият национален селекционер заяви: "Това, че не играят редовно в клубовете си. Нямаха сили да изкарат целия мач. Можехме и да загубим след изравняването. Пожелавам им спокойствие и да си повярват още повече", сподели той.

Христо Бонев е на мнение, че упреци към Петев за избора на Николай Михайлов за титулярен вратар в мача са неуместни. Според него това не е станало под натиска на бащата на играча - Боби Михайлов.

"Петев е единственият човек, който решава кой ще играе. Фактът, че Боби Михайлов е баща на Ники, не значи, че той е наредил синът му да играе. Работил съм с Боби в националния, един член на Изпълкома на УЕФА не би паднал толкова ниско да пробутва сина си. Ники игра добре, казват, че има вина за първия гол, но колко положения спаси", коментира легендата.

Относно шансовете на тима да играе на европейско Зума сподели: "Ние много лесно се ентусиазираме и лесно ставаме пълни песимисти. Нека продължат така, пък накрая като теглим чертата, ще видим дали се класираме", завърши Бонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички