Сашо Aнгелов: Божинов-младши е перде, с 500 лв. заплата не става


Сашо Aнгелов: Божинов-младши е перде, с 500 лв. заплата не става
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7720 0

Старши треньорът на втородивизионния Янтра (Габрово) - Сашо Ангелов, коментира проблемите на "Христо Ботев". Наставникът разкритикува националния тим на България, засегна темата с ниските финансови възможности на своя клуб и коментира неофициалния дебют на Валери Божинов-младши в мъжкия футбол.

Г-н Ангелов как ще оцените изминалия сезон за Янтра и какви са очакванията ви за новия?

"Миналата кампания вече отмина, вече гледаме напред - трябва да има надграждане, опитваме се да взимаме футболисти според бюджета ни, който наистина е оскъден. Тези момчета трябва да играят моя стил. Може да има дори и катаклизми, защото правим наистина сериозна подготовка. Чувства се умора в играчите. Предстоящата седмица ще е убийствена, през ден мач (с Берое, Дунав и Ботев Пловдив). Ако има катаклизми, момчетата трябва да издържат, ако се представят добре, значи вървим в правилна посока", заяви специалистът.

Какво е нивото на Янтра кондиционно дотук? Знаем, че традиционно "натискате" тима до предела в подготвителния процес.

"Традиционно в Европа е да се прави точно така, а в България, че не е традиционно, проблемът си е у нас. Видяхме в националния отбор какво става обикновени футболисти от Грузия простичко тичат, борят, бягат... С колко ни биха, че забравих... При нас да не говори някой, че му е много тежка подготовката и тем подобни. Това се прави в цяла Европа, дори по отборите в селата. Ние все гледаме по тънката лайсна да вървим. Ако ми кажат лесен път до успехите, всеки ще го направи. Но няма - това е пътят".

Преди няколко дни вашият внук Валери Божинов-младши направи неофициален дебют в мъжкия футбол с Янтра едва на 15 г. и предизвика голям интерес.

"Ако иска да стане футболист, трябва да ляга и да става с футбола. Щом го желае, браво! Много е трудно да видиш дете с топка по улиците. Само с телефони и ги търкат с пръст".

Слуша ли ви?

"Не се съмнявайте. Слуша, но е перде, тийнейджърските години са много опасни".

Как виждате ситуацията в Янтра?

"Мъчим се, но имаме изключително ограничен бюджет. Хората трябва да знаят, че с 500 лева заплата не може да развиваш футболист. Не се оправдавам, но нашият футбол е много лимитиран откъм средства. Футболът не е държавна политика, както беше по мое време и това е пагубно. Не ме интересува кой е на власт в БФС, искам българският футбол да расте", завърши бившият бранител.

Ето кой бивш играч на Ботев (Пловдив) подсили габровци

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички