Сагата най-накрая приключи: ЦСКА 1948 обяви трансфера на Енрике Рафаел


Сагата най-накрая приключи: ЦСКА 1948 обяви трансфера на Енрике Рафаел
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1529 0

28-годишният бразилец Енрике Рафаел отново ще играе футбол по българските терени, след като ЦСКА 1948 официално го обяви за ново попълнение с публикация в сайта си.

Енрике е бивш играч на ЦСКА и се подвизаваше на "Армията" между 2017 и 2021 година. През сезон 2021/22 той бе част от португалския Маритимо, за който изигра 26 мача (2 гола). 

*От написаното не става ясен срокът на подписания договор между двете страни! Припомняме, че вчера, 28 юни, се появиха слухове, че Рафаел ще предпочете Славия пред ЦСКА 1948, но Венци Стефанов категорично ги отхвърли!

Ето какво гласи постът на "червения" клуб:

"ЦСКА осъществи сериозен входящ трансфер! Енрике Рафаел официално подписа договора си с клуба и вече е футболист на "червените".

28-годишното бразилско крило проведе среща с ръководството, мина задължителните медицински прегледи и съвсем скоро ще започне тренировки със състава.

През изминалия сезон 2021/22 новото ни попълнение беше част от елитното първенство на Португалия, където записа 26 мача с екипа на Маритимо и отбеляза два гола във вратите на Санта Клара и Боавища.

Бързоногият футболист е познато име в България, след като в периода между 2017 и 2021 г. игра за ЦСКА-София, с който спечели трофея от Купата на България под ръководството на Ел Голеадор - Любослав Пенев. Сега двамата отново ще имат възможност да работят заедно и в армейския клуб.

Рафаел може да играе еднакво добре както на левия фланг, така и на десния и зад нападателя. Впечатлява със страхотна скорост, техника и демараж. Атакуващият халф за последно защитаваше цветовете на португалския Маритимо, но в кариерата си е играл за още куп силни състави като бразилските Гремио Ново, Парана, Баия, Пирасикаба, Ипатинга и Атлетико Минейро. Юноша е на Атлетико Минейро, Интернасионал и Гремио.

Енрике позира гордо пред камерите и фотоапаратите с "червената" фланелка, след което с удоволствие сложи на врата си и шал на отбора. Острието изрази готовност за предстоящите битки от efbet Лига и турнира за Купата на България и си пожела много победи с ЦСКА!

Добре дошъл сред "армейците"! Успех!

Bem-Vindo!".

Вижте още: ЦСКА е напът да се сдобие с 22-годишен защитник с двойно гражданство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички