С голям късмет Хебър излъга Спартак, „соколите“ профукаха дузпа и куп положения


С голям късмет Хебър излъга Спартак, „соколите“ профукаха дузпа и куп положения
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1509 0

Хебър Пазарджик шокира Спартак Варна, побеждавайки с 1:0 в морската ни столица в първата среща от 5-ия кръг на Първа лига. В герой за гостите се превърна Октай Хамдиев, който заби скъпоценното попадение. Антигерой за „соколите“ стана Мартин Тошев, който профука дузпа.

Така възпитаниците на Фулвио Пеа записаха втора победа в шампионата, като тя отново дойде при гостуване. Пазарджиклии сложиха и край на негативната си серия от 3 поредни поражения. Хората на Васил Петров пък продължават да чакат първия си пълен успех след завръщането в елита.

Домакините владееха инициативата през по-голямата част от двубоя, но така и не успяха да отбележат гол. Те обстрелваха цели 18 пъти вратата на Петър Дебърлиев, но безрезултатно. От тях четири от ударите бяха в очертанията. Футболистите на Спартак нацелиха на два пъти и гредите, които се оказаха последна преграда към мрежата на пазарджиклии.

Първата част завърши 0:0. Само 4 минути след почивката Хебър се възползва по най-добрия начин от грешка в защитата на варненци. Тодор Чаворски открадна топката и центрира към оставения сам в пеналта Октай Хамдиев, който матира Христов отблизо – 0:1.

Домакините натиснаха след гола. В 68-ата минута те получиха право да изпълнят дузпа. Топката срещна ръката на Мауро Секейра и реферът Владимир Вълков посочи бялата точка. Мартин Тошев застана зад топката, но шутира в напречната греда.

До края Спартак не успя да се докопа до точката. Така „соколите“ регистрираха четвъртата си загуба от началото на кампанията, губейки дербито на новаците в елита.

С добавените 3 точки Хебър вече има 6 на актива си и вече на 7-ото място във временното класиране. Варненци остават на предпоследната позиция само с 1 пункт.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички