Разкриха датата на провеждане на Конгреса за БФС


Разкриха датата на провеждане на Конгреса за БФС
Снимка: БГНЕС

1189 0

Изборният конгрес на БФС ще бъде около двойният празник Трифон Зарезан и Свети Валентин, съобщи "24 часа", позовавайки се на отлично информиран източник. Общото събрание няма да е преди 14 февруари, защото тогава приключва мандатът на сегашното ръководство, но и няма да е след края на месеца.

Проблем обаче е намирането на достатъчно голяма зала по това време, защото тогава ще сме председатели на Европейския съюз и НДК ще е зает за различни срещи и заседания. Все пак имало начин да се направи изключение за общото събрание на най-масовата спортна организация в България.

Според регистъра на клубовете в Министерството на младежта и спорта към момента членове на БФС са 746 клуба. Вероятно това обаче не е истинската бройка, защото доста липсват, и то от тези, които са в професионалния футбол. По принцип БФС отговаря за вписването и заличаването на клубовете в регистъра, който е задължителен според изискванията на закона, който действа в момента.

Единствено е ясно до момента, че Борислав Михайлов ще гони поредния си мандат като президент на конгреса. За претенденти на поста са спрягани Наско Сираков и Любослав Пенев, но все още няма нищо официално и от двамата.

По принцип кандидатурите се издигат от клубовете, като бъде определена датата на конгреса от Изпълкома. Един месец преди това трябва да бъдат внесени писмата в деловодството на БФС.

За членове на Изпълкома няма такива изисквания в устава на БФС. В момента Наско Сираков е член на управата, като е там неизменно откакто Борислав Михайлов пое властта от Иван Славков-Батето. Любослав Пенев пък е старши треньор на втория отбор на испанския Валенсия, който се състезава на третото ниво на тяхната футболна лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички