Пълен абсурд: Етър благодари на ЦСКА, БФС наказва "армейците"


Пълен абсурд: Етър благодари на ЦСКА, БФС наказва "армейците"
Снимка: БГНЕС

2255 0

В българския футбол за пореден път се получи голям парадокс. Отборите на Етър и ЦСКА изиграха стойностен двубой на стадион "Ивайло", в който двата тима си вкараха по две попадения за крайното 2:2, като това бе и край на серията от поредни победи на "червените".

Феновете на ЦСКА получиха благодарности от ръководството на "виолетовите" за поведението си на стадиона и за това, че не са нанесли никакви щети на съоражението. В същото време БФС наложи санкция на "армейците" да възстановят щетите на стадиона във Велико Търново.

На трибуните по време на двубоя имаше около 9 000 зрители, като почти половината бяха привърженици на 31-кратните шампиони:

"Благодарим на феновете на ЦСКА за това, че приеха призива ни и не нанесоха щети по стадион "Ивайло" и допринесоха за цялата футболна атмосфера", написаха от Етър в официалния сайт на клуба.

Дисциплинарната комисия към БФС обаче постанови, че ЦСКА трябва да възстанови нанесени материални щети по чл. 38, ал. 1.

Освен това "армейците" са глобени с общо 4800 лв. - З00 лв. за факли и димки, 500 лв. - за хвърлени предмети, по 1000 лв. за хвърлени факли на пистата и нецензурни и вулгарни скандирания, както и 2000 лв. за бомбички.

Етър е глобен с 300 лева за факли и димки, а треньорът на вратарите на тима от Велико Търново Калоян Чакъров получи 3 мача наказание и 1000 лв. глоба за бутане на длъжностно лице.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички