Радост за Славия: Етър остава на дъното, Пирин Благоевград полетя с нов герой (ВИДЕО)


Радост за Славия: Етър остава на дъното, Пирин Благоевград полетя с нов герой (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2742 0

Пирин Благоевград записа много важен трети успех в българската Първа лига, след като сломи с 2:0 Етър. Домакините от Велико Търново не успяха да се възползват от загубата на Славия, като остават на последно място с 4 точки, колкото имат и "белите" (Славия обаче спечели прекия двубой срещу "болярите"). Пирин пък изпревари Локомотив София и Ботев Пловдив, като събра 10 точки на 12-ата позиция.

В герой за "орлетата" се превърна Борис Тютюков, който отбеляза двете попадения и вече има общо три през кампанията - най-много от всички в тима. Резултатът можеше да бъде и по-категоричен в полза на гостите, но в 17-ата минута Аймен Суда уцели напречната греда след изстрел с левия крак. След малко над час игра пък домакините останаха с човек по-малко, след като Валери Христов бе изгонен.

Резултатът в срещата бе открит още преди да са изминали и 10 минути. Венцислав Бенгюзов намери Борис Тютюков с хубаво дълго подаване, а Мартин Величков действа несъобразително и излезе на границата на наказателното поле, с което позволи на Тютюков да го прехвърли.

Още до края на полувремето авансът бе удвоен. В първата минута от добавеното време се стигна до опасен пробив отляво и пас от аутлинията, който намери Тютюков в наказателното поле. Последва прецизен удар с левия крак и нов гол.

След малко над час игра домакините ограничиха още повече шансовете си за чудо. Валери Христов направи необмислено остро влизане, въпреки че вече имаше жълт картон. Георги Кабаков не се поколеба, показа му втори такъв и го изгони от терена. До края срещата се доиграваше, като гостите можеха да направят победата си и по-изразителна.

В следващия кръг Пирин Благоевград е домакин срещу сериозно закъсалия Славия (02.10). Етър пък има визита на Арда, откъдето ще се надява да измъкне безценни точки в опит да се отлепи от последното място (01.10).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички