В ЦСКА възраждат норвежко приятелство с поглед към светло бъдеще (ВИДЕО)


В ЦСКА възраждат норвежко приятелство с поглед към светло бъдеще (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4741 0

ЦСКА е напът да привлече в редиците си норвежката звезда - Тобиас Хайнц, през зимния трансферен прозорец, съобщиха във вторник медиите в скандинавската страна. 

Очаква се той да подсили "червените" още преди началото на зимната им подготовка, каквито са желанията на старши треньора Саша Илич, а именно - новите попълнения да се подготвят наравно с новите си съотборници. Според медиите в Норвегия, преговорите между всички замесени страни са към своя край и скоро трябва да има добри новини на "Армията".

Още по-добра новина за феновете на ЦСКА е, че тяхното желание за привличането на качествени футболисти изглежда бива чуто от ръководството на клуба, който е напът да осигури играч, оценен на над милион евро от портала Transfermarkt. 

Настоящата връзка между Хайнц и ЦСКА

Случайно или не - Хайнц, за който "червените" преговарят от известно време, освен че е сънародник с другия скандинавец в тима - Джонат Линдсет, е и негов бивш съотборник до близкото минало, след като и двамата се подвизават за местния Сарпсборг, от който Линдсет бе привлечeн, а Хайнц бе под наем от Хикен.

И докато Линдсет за кратко време се превърна в един от новите любимци на "червената" публика, то евентуалното привличане на Хайнц трябва да усили конкуренцията в предни позиции на "Армията", където за първи път от години са пред Лудогорец по време на зимната пауза и на практика имат своите шансове за първа титла от сезон 2007/08 насам.

Трансферите на Хайнц през годините и неговата сила

Бившият норвежки младежки национал е най-силен по левия фланг, но не му е чужда позицията по дясното крило или дори на върха на нападението. В професионалната си кариера има 167 двубоя, 118 от които записва в Сарпсборг. Именно за него вкарва 33 пъти и асистира още 22. 

Той бива собственост на бившия клуб на Линдсет между 2016 и 2019 г., когато бива продаден на турския Касъмпаша срещу 800 000 евро. За него обаче изиграва едва 21 двубоя, в които се отчита с гол и асистенция, и бива върнат в Сарпсборг под наем в рамките на полусезон. След поредния му период в норвежкия футбол идва и завръщането му през зимния трансферен прозорец на 2021 г., когато преминава в Хакен като свободен агент.

В клуба, който още държи правата му, видимо не остават впечатлени от свършената работа, тъй като след 14 месеца - през март 2022 г. се завръща за пореден път в Сарпсборг под наем, където остава до 31-и декември 2022-ра година. 

Междувременно за Хакен изиграва 27 двубоя преди да бъде отдаден под наем, в които се отчита с 3 гола и 6 асистенции. 

Годината на крилото, която може да преобърне кариерата му

През 2022-ра година Хайнц записва най-силното си представяне в кариерата и заслужено вдига трансферната си сума от 700 000 евро на над милион в рамките на шест месеца. В местното първенства се отчита с 15 гола и 6 асистенции в рамките на 29 двубоя или по-конкретно 2182 изиграни минути.

Взаимодействието Хайнц - Линдсет

Сред всичките си периоди в Сарпсборг - Хайнц успява да изиграе и 24 двубоя с възможния си бъдещ съотборник в ЦСКА - Джонатан Линдсет. Двубоите са през кампаниите от 2020-та и 2022-ра година, като активът на тима при участието на двамата е осем победи, две равенства и четиринадесет загуби. 

Ключов двубой за съотборничеството им остава този между Сарпсборг и Стабек през 2020-а година, когато Линдсет и компания побеждават с 4:0, а именно настоящият играч на ЦСКА асистира на Хайнц за едно от попаденията. 

Тобиас Хайнц има 6 гола и 8 асистенции, а Линдсет 4 гола и 8 асистенции в двубоите, когато двамата са играели в един и същ двубой. 

Забележително остава през 2022-ра година и гостуването на Сарпсборг на Трьомсо, което бива спечелено с 5:2, а Хайнц вкарва и асистира, докато Линдсет също отбелязва, но и успява да асистира на два пъти. 

Вижте повече за евентуалния трансфер на Тобиас Хайнц в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички