Пускат и "Б" група по платените канали?


Пускат и "Б" група по платените канали?

739 0

"Нова Броудкастинг Груп", която държи тв правата за излъчване на "А" група, Купата на България и Суперкупата, обмисля да дава и "Б" група от новия сезон, съобщава "Тема Спорт".

Основната причина за интереса към втория ни ешелон е, че от следващия шампионат там ще се включат Литекс и ЦСКА. Ловчанлии бяха извадени от елита и пратени в Б група заради прекратения мач с Левски на „Герена", а "армейците" са убедителен лидер в Югозападната В група.

Планират се по 2 или 3 мача на кръг, които ще вървят по платените канали Диема спорт и Диема спорт 2.

Всичко по отношение на "Б" група обаче може да остане на ниво планове, ако през лятото се стигне до създаването на Висша лига, каквато анонсира президентът на БФС Борислав Михайлов. Очаква се в нея да бъдат поканени ЦСКА, Литекс и Локомотив София.

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев вече на няколко пъти обяви, че е "за". Той е собственик на фирмата "футбол Про Медиа", която продава правата за родния футбол. А оттам отчитат спад на интереса към продукта без ЦСКА в "А" група.

При създаването на Висша лига ще бъде подписан и нов договор за тв правата, като "Нова Броудкастинг Груп" ще е с предимство.

През август 2014 година контрактът с ТВ7 бе прекратен и мачовете за миналия и този шампионат отидоха в Нова тв. Двата сезона са част от договора на ТВ7, като бе добавен и следващият 2016/17.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички