Изпълкомът обсъжда увеличаване на "Б" група от новия сезон


Изпълкомът обсъжда увеличаване на "Б" група от новия сезон
Снимка: БГНЕС

872 0

БФС обмисля увеличаване на броя на отборите в "Б" група от следващия сезон, твърди "Тема Спорт". Идеята се очаква да бъде обсъдена на следващото заседание на Изпълкома. Такова се планира за средата на месеца, преди подновяването на шампионатите.

В момента вторият ни ешелон е с 16 тима, но не е изключено от лятото броят им да е 18 или 20.

Както е известно, в "Б" група бе пратен Литекс, като вторият му отбор автоматично отива в трета дивизия. ЦСКА почти сигурно печели промоция. Възможно е и тимове, завършили на второ място във "В" групада се класират при професионалистите, като Витоша (Бистрица), който сега е втори на югозапад.

На северозапад също опциите са две - Етър и "Ботев" (Враца).

Идея за увеличаване на броя на отборите в "Б" група имаше и преди година заради вкарването на дублиращи тимове. Повечето клубове от елита обаче се отказаха и накрая такива състави създадоха само Литекс и Лудогорец. Сега обаче идея за участие на втори отбор в "Б" група има от страна на "Левски" и Локомотив (Пд).

Нещата ще зависят до голяма степени от подхвърлената от Изпълкома идея за създаване на Висша лига от новия сезон. За нея клубовете ще трябва да отговорят на доста строги критерии, което от само себе си може да увеличи състава на втория ни ешелон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички