Прокурор пусна на свобода убиеца на Ферарио Спасов, Борислав Сарафов го привика в София


Прокурор пусна на свобода убиеца на Ферарио Спасов, Борислав Сарафов го привика в София
Снимка: БГНЕС

2125 0

Прокуратурата в град Велико Търново е повдигнала обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на задържания 24-годишен мъж, който уби на пътя София - Варна известния футболен треньор Ферарио Спасов.

По-рано днес, 12-и ноември, обаче, той е бил пуснат на свобода с най-леката мярка за неотклонение - подписка, от наблюдаващия прокурор - Йордан Кожухаров!

Пред "NOVA" Кожухаров е обяснил, че го е направил, защото до момента Начо Панталеев не е осъждан, има семейство и малко дете и няма опасност да се укрие...

На въпрос дали знае, че младежът работи в Англия като диджей и може да избяга от България, прокурорът отговорил: "Може и да е работил, но не мисля, че има опасност да се укрие".

Последвало и ново питане - дали знае, че Панталеев има ПТП, при което е отнесъл стълб в центъра на Лясковец, както и кадри, които показват, че кара с 268 км/ч край Велико Търново, а Кожухаров отвърнал: "Може и да има, в тази ситуация нямаме все още изяснена причината за ПТП-то, да ви кажа честно".

Междувременно пък стана ясно, че временният главен прокурор Борислав Сарафов е привикал в утрешния понеделник (13.11.) Йордан Кожухаров в София. По информация на "NOVA", очакванията са, че той ще бъде отстранен от разследването и то ще бъде поето от друг наблюдаващ прокурор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички