Жестока новина: Ферарио Спасов загина в катастрофа!


Жестока новина: Ферарио Спасов загина в катастрофа!
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

7441 0

Легендарният български треньор по футбол Ферарио Спасов е загинал в автомобилна катастрофа на 11-и ноември!

Инцидентът се е случил около 17:00 ч. край град Велико Търново на пътя София - Варна.

61-годишният наставник се е прибирал от мач на тима му - Дунав Лом, в Трета Лига (гостуване на Локомотив Горна Оряховица), когато бял автомобил блъска с висока скорост отзад управляваната от него кола. 

Според други източници, той е бил ударен от автомобил, който се е движел със 150 км/ч и е навлязъл в насрещното платно. Феро е починал на място...

Житейският път Ферарио Спасов

Роден е на 21-ви февруари 1962-ра година в Дупница, а впоследствие семейството му се преселва в Ловеч. Завършва местното спортно училище "Асен Драганов" с отличен успех и получава сребърен медал от Министерството на народната просвета.

Следва висше образование в НСА "Васил Левски" в София със специалност 'футбол'. По време на активната си кариера е играл като полузащитник и е носил екипите на Осъм Ловеч и Спартак Плевен.

Като старши треньор е водил редица родни клубове. Част от тях са ЦСКА, Ботев Пловдив, Берое, Спартак Плевен, Литекс, Спартак Варна, Дунав Русе, както и националния отбор на България до 17 години. През 1999-а година става шампион на България с Литекс. През 2001-ва печели и Купата на страната с "оранжевите".

*Екипът на SportLive.BG изказва своите най-искрени съболезнования на близките на легендарния Ферарио Спасов!

Припомняме, че това е втора трагедия, която разтърсва България през последните часове, след като по-рано стана ясно, че президентът и треньор на Олимпиец Плевен - Стефка Великова, е загинала в катастрофа, заедно с двама волейболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички