Прехванали разговори за уговорки между босове в "А" група


Прехванали разговори за уговорки между босове в "А" група

1585 0

Разследването за "черно тото" в елитната ни група датира от една година и се ръководи от спецпрокуратурата. В близките дни по него ще бъдат разпитани и босове на клубове от "А" група, след като вчера бяха арестувани деветима играчи, пише вестник "Преса".

На мушката засега най-вече са два клуба - Локо (Пловдив) и Любимец, чиито мачове бяха сред най-съмнителните миналия сезон. Повечето от арестуваните са били или са част от тези отбори. От МВР не потвърдиха, че на разпит са привикани и футболни съдии, но по непотвърдени данни показания са дали Таско Тасков и Калин Людмилов.

В рамките на разследването са подслушвани телефоните на състезатели и на футболни босове. Прехванати са уговорки между шефове на тимове в елита мачовете между тях да завършат на предварително решен резултат. Парите са били "инвестирани" чрез подставени лица в Сингапур и Хонконг, но от съображения за сигурност залозите не се правели от държави в Европа. Затова спецпрокуратурата е поискала чрез Европол и Интерпол сваляне на банковата тайна и разкриване на сметките им във въпросните страни.

Особено внимание разследващите са обърнали на мачовете на Локо и Любимец в Марбея, където двата клуба бяха на лагер в началото на годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички