Тото скандалът: 9 са задържаните за уреждане на мачове


Тото скандалът: 9 са задържаните за уреждане на мачове
Снимка: БГНЕС

1572 0

МВР приключи днешната си акция, която беше свързана с черното тото в България. След сигнал на УЕФА и съвместна работа на европейската централа с БФС днес беше проведена акция, при която официално са задържани за поне 24 часа 9 души.

За това информираха от Пресцентърът на МВР, но така и не разкриха имената на тези, които са замесени в най-големия тото скандал на територията на нашата страна.

По непотвърдена от МВР информация, трима от задържаните са вторият капитан на ЦСКА Александър Тунчев и капитаните съответно на Локомотив (Пловдив) и Черно море Мартин Камбуров и Кирил Котев.

Сред разпитваните днес бяха Йордан Господинов, Георги Вълчев, Йордан Тодоров и други, като част от тях са бивши или настоящи футболисти на Локомотив (Пловдив). Тримата задържани, по непотвърдена информация, също са играли за "смърфовете".

Акцията е приключила с иззети документи на задържаните лица, а много футболисти днес минаха пред ГД "Национална полиция", за да дадат показания за мачове, които са влезли в черния списък на УЕФА.

Очаква се в следващите дни да има повече информация по проведената акция и последствията, които ще отнесат тези, които са замесени в скандала.

Ето и пълното съобщение от Пресцентъра на МВР:

Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност на група, занимавала се с манипулиране на спортни събития

Досъдебно производство за престъпление по чл. 321, вр. 307 б от НК е образувано в ГД „Криминална полиция“ във връзка с информация за дейността на група лица, занимаващи се манипулиране на спортни събития. Разследването се води под ръководството и контрола на Специализираната прокуратура.

Специализираната полицейска операция за събиране и запазване на доказателства на територията на цялата страна е започнала на 9 декември. Разпитани са множество свидетели.

Извършени са претърсвания и изземвания в  шест града в страната. Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност.

Към момента за срок до 24 часа са задържани деветима души, за които може да се предположи, че са съпричастни към дейността на групата.

В следващите дни предстои извършването на допълнителни действия по разследването в други градове на страната.

Работата по случая продължава.

Sportline.bg продължава да следи ситуацията

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички