Лафчис не вярва да стане нещо с черното тото, дава примери за уредени мачове


Лафчис не вярва да стане нещо с черното тото, дава примери за уредени мачове
Снимка: БГНЕС

1987 0

Както си говорим тук, надеждата е, че този път някой ще разрови. А дано, ама надали – въобще не вярвам. Това заяви бившият президент на „Левски” Томас Лафчис.

Причината за недоверието е поведението на БФС – действат като пощенска кутия на УЕФА. Половината мачове на националните ни гарнитури са анулирани – на националния отбор, на младежки гарнитури, припомни Лафчис (бел. ред. – една контрола с ЮАР преди Световното първенство по футбол през 2010 година).

Лафчис обаче не счита черното тото у нас за някакъв изолиран случай. В Азия от залози миналата година са спечелили 4,5 млрд. долара. Питаме се вече и доколо реален беше резултатът от полуфинала Бразилия – Германия 1:7, посочи Лафчис.

Ако нашите „органи” се замислят как едни и същи играчи правят един и същи неща в различни мачове на националния отбор, то ще се види, включи се и Сашо Диков.  Сега говорят за мачовете на „Локомотив Пловдив” , но да си спомнят на „Локомотив Мездра” пак в чужбина. Тогава нищо не направиха българските разследващи органи. Христо Стоичков искаше да се разследва черното тото във футбола ни, Димитър Димитров-Херо искаше – и какво, попита Диков. МВР отклонява вниманието заради Петко Сертов и съдия Ченалова, убеден е той.

Никой не разследва какво се случва в детските и юношески лиги. Как може да има мачове, при които уж срещата е насрочена в 17:00 часа, да идва съдията в 16:00 и да му казват, че двата клуба се уговорили и играли в 11:00 сутринта? Логично е – в 17:00 часа наше време е полунощ в Китай, кой ще залага, обясни Томас Лафчис.

Лафчис даде пример с Паниониос с грузински отбор в европейските клубни турнири. Тогава Паниониос бие в първия мач с 2:0, на полувремето в реванша гърците падат 0:2, а после бият 5:2. Играеш 2-ка първо полувреме, после крайна победа 1-ца плюс оувър, обясни Лафчис.

Сашо Диков припомни и случаят на разстрелян преди време букмейкър – Йордан Динов, с когото е говорил за три мача в „А” група и те са излезли така, както е казал. След две седмици го убиха, заяви журналистът.

В Румъния, Гърция и Турция взеха мерки, в Словакия футболисти си признаха - у нас нищо, заключиха Лафчис и Диков.

Историята досега

Официалната версия на МВР е и за уреждане на мачове в българското футболно първенство. Задържани бяха много футболисти, трима от тях са капитаните на ЦСКА, „Черно море” и „Локомотив Пловдив” – Александър Тунчев, Кирил Котев и Мартин Камбуров. Общото между тях е, че са бивши играчи на „Локомотив Пловдив”. Разпитани са още Йордан Господинов, Иво Иванов и Йордан Тодоров – пак играчи, свързани с „Локомотив Пловдив”. Тунчев, Котев и Камбуров все още са в следствието.

По информация на Нова телевизия се разследват мачове на „Локомотив Пловдив” по време на подготвителния лагер на тима в Марбея преди време. Някои мачове завършиха с фрапантни резултати – в единия мач допуснаха два гола за една минута, имаше и случай на три гола за няколко минути.

Акцията е извършена с помощта на чужди служби, по сигнал на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички