Потвърдено: Клуб няма активност, но според БФС печели турнири и гласува на конгрес (СНИМКА)


Потвърдено: Клуб няма активност, но според БФС печели турнири и гласува на конгрес (СНИМКА)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3244 0

От Министерството на младежта и спорта разпространиха декларация, чрез която се информира за извършената проверка по сигнал на Димитър Бербатов. Тя бе за дейността на три клуба от област Сливен - ФК Стандарт, ФК Балкан и ФК Спартак.

Безпосно бие на очи това, което е написано за ФК Стандарт от гр. Шивачево. Председателят на Управителния съвет на клуба Динко Николов признава, че клубът не развива абсолютно никаква дейност в периода 2019-2022 г.

Въпреки това от БФС представили документи на ММС, според които детски отбор на ФК Стандарт не просто участва в турнири, но и... печели един от тях! Освен това клубът от град Шивачево е участвал в Конгреса на БФС от 12 октомври, когато бе преизбран Борислав Михайлов.

"Изключително впечатление прави декларацията на председателя на УС на ФК “Стандарт” гр. Шивачево Динко Николов, който заявява, че клубът не развива никаква дейност в периода 2019-2022 г. Той потвърждава това и във видео изявление.

По време на проверката беше потърсено съдействие от ОС на БФС-Сливен, но остана без отговор. На два пъти бе поискано становище от Българския футболен съюз, като в първия случай в ММС не беше получен отговор. При втория случай в ММС постъпи писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, с което може да се запознаете ТУК.

За ММС е изключително притеснително, че въпреки изрично декларираното от страна на председателя на ФК “Стандарт” гр. Шивачево неучастие в първенства и турнири, БФС представя на ММС заверени документи, според които детски отбор на този футболен клуб не само е взел участие в турнири, но е и победител в един от тях. Освен всичко друго този клуб е участвал в Конгреса на БФС на 12 октомври миналата година и е гласувал, когато е избран Борислав Михайлов" - пишат от ММС.

Можете да видите и снимка на декларацията от председателя на УС на Стандарт Динко Николов - по-долу в материала.

Вижте и цялата декларация на спортното министерство и как БФС ще бъде пратен на прокоратурата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички