Лечков обвини Димитър Бербатов и неговия екип в подкупи, а след това побесня


Лечков обвини Димитър Бербатов и неговия екип в подкупи, а след това побесня
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

26098 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков гостува в предаването "Крум Савов Live" по 7/8 ТВ във връзка с последния скандал с изключването на клубове, подкрепили Бербатов от българския футбол. Гостуването на легендата на българския футбол завърши с преждевременно напускане на студиото.

Още в началото на разговора Крум Савов започна с въпрос за Конгреса, състоял се миналата седмица. Лечков обаче го контрира, твърдейки че такъв не е имало и единственият е бил на 12-и октомври. Бившият полузащитник отрече проблемите с родните клубове да са свързани с БФС, като всеки отговаря за себе си. Това твърдение влезе в противоречие с по-късен въпрос относно регреса на националния отбор, на който Лечков отговори, че без силни ЦСКА и Левски няма как да има силни национални гарнитури. 

"Всеки ден ме срещат хора, които не ме критикуват и не правят трагедии", коментира той.

Вицепрезидентът на БФС определи Конгреса на 18-ти март като сбирка и помоли да зададе въпрос, на който чака отговор. След като го зададе, Савов получи връзка с адвоката по спортно право - Георги Градев, който бе готов да отговори на зададения въпрос. Лечков скочи и категорично отказа да изслуша Градев, с твърдението, че не е дошъл в студиото да слуша други хора. Заплаши Савов, че, ако включи някого с коментар ще стане и ще си тръгне, като спомена, че е изхарчил 20лв. за бензин, за да присъства в студиото, и не е там, за да слуша някого. 

Междувременно стана ясно, че на 20-ти май ще има нов Конгрес, който няма да е изборен. Според Бербатов единственото решение е свикване на общ такъв. На въпрос защо конгресът няма да е изборен, Лечков направи тежки обвинения по адрес на екипа на опозицията.

"За един човек няма да правим Конгрес, ако искат да си направят и 10. Аз съм човекът, който казва, че на двата конгреса са раздавани пари. Потвърдих и в прокуратура, и в полиция, че са раздавани пари, за да се съберат срещу нас. Има хора, които си продават душичката за 500лв".

Савов контрира бившия национал с това, че хората са се продавали за една вечеря и нощувка в хотел, но той отхвърли обвинението и каза, че никога не е имало такива спекулации.

"Ставам и си тръгвам веднага", се чу отново след повторния опит на журналиста на 7/8 ТВ да включи по телефона Георги Градев. При друг такъв опит, да зададе въпроси от феновете, Лечков отново не пожела да отговаря, като обвини Савов за поддръжник на "кликата" на екипа на Бербатов. Той се самоопредели като мазохист поради завръщането си в България. 

След третия опит да бъде включен адвокатът по телефона, вицепрезидентът на БФС отговори:

"Не искам, бе, човек, изяжда ми времето", последвано от "айде, чао", тъй като Георги Градев все пак бе включен. 

От разговора се разбра и как ЦСКА се спаси от изхвърляне от българския футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички