Последният в Първа лига Спартак Варна с безценна победа: Юноша на Левски голям грешник за Септември (ВИДЕО)


Последният в Първа лига Спартак Варна с безценна победа: Юноша на Левски голям грешник за Септември (ВИДЕО)
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

2169 0

Последният в класирането на Първа лига Спартак Варна записа безценна победа срещу 13-ия в подреждането Септември София. Успехът бе постигнат с 2:0 у дома и с него варненци събраха 16 точки - една по-малко от предпоследния Хебър. Септември пък остава с 22 пункта - шест повече от днешния си съперник.

Това бе четвърта поредна загуба за Септември в българския елит, докато Спартак записа едва третия си успех в шампионата през сезона - след цели 27 срещи.

Резултатът бе открит още преди да са изминали и 10 минути игра. Тогава Димитър Шейтанов се отличи с много груба грешка, като се забави с отиграването и накрая изрита топката в тялото на Денис Баланюк. След рикошета в него топката влезе в мрежата.

В двубоя нямаше особено много положения, като през първата част си заслужава да се отбележи и един хубав далече изстрел на Иван Йорданов. След него топката рикошира в главата на Иван Арсов и стана трудна за Шейтанов, който обаче се справи с плонж.

В 22-рата минута пък отново стражът бе водещо лице, след като не успя да улови топката след центриране от ъглов удар. Тя стигна до капитана Пламен Димов, но ударът му от движение мина над вратата.

Най-дискусионната ситуация в срещата дойде в 61-вта минута. Тогава Кабов опита да подаде към съотборник в наказателното поле, а топката срещна ръката на Виктор Митев. Главният рефер не даде дузпа, бе привикан да преразгледа ситуацията с ВАР, но отново не промени решението си и на отсъди 11-метров наказателен удар.

В 84-тата минута се стигна до първия точен удар в мача за Септември и той бе дело на Валентин Йосков, но не затрудни изобщо Дичевски. Минута след това Родни Антуи изпусна сам срещу Шейтанов.

С изтичането на редовното време Шейтанов отново направи голяма грешка. Той не успя да изчисти топката и я подари на Иван Йорданов. Последва комбинация с Ивей Ромееш, който със силен диагонален удар я вкара в горния ъгъл.

В следващия кръг Спартак Варна има трудно гостуване на Локомотив Пловдив (28.04), докато Септември София приема у дома друг столичен отбор - Славия (28.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички