Последният в Първа лига Спартак Варна бе хванал спасителния пояс, но се удави в последния момент (ВИДЕО)


Последният в Първа лига Спартак Варна бе хванал спасителния пояс, но се удави в последния момент (ВИДЕО)
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

2721 0

Спартак Варна бе изключително близо до много, много важна победа в Първа лига, но допусна да бъде изравнен в края от Ботев Враца. Двата тима приключиха при равенство 1:1 в морската ни столица. По този начин варненци остават последни с 18 точки - 4 по-малко от Септември София. Ботев Враца пък е 12-и - с пункт пасив от лидера в своеобразната група Берое.

Резултатът бе открит още в 8-ата минута, когато Денис Баланюк бе изведен зад отбраната, а капитанът Красимир Костов излезе далеч от вратата си, за да пресече подаванет. Стражът на Ботев обаче се размина с целта и увисна, като побърза да се върне на място. Макар и да съумя да го направи, гостите разиграха добре и се възползваха от внесения смут, като завършиха с гол на Румен Руменов.

Около четвърт час преди края на редовното време паритетът можеше да бъде възстановен. Даниел Генов бе съборен от Александър Цветков в наказателното поле след леко единоборство. Владимир Вълков не посочи бялата точка първоначално, но след преглед с ВАР го стори.

Зад топката застана именно Даниел Генов, но неговият 11-метров наказателен изстрел бе спасен от вратаря на Спартак Варна Кристиано Фигейредо.

Все пак резултатът бе изравнен минута преди края на редовното време. Красимир Тодоров получи от Диего Фераресо в наказателното поле и с едно докосване прати топката в мрежата.

В следващия кръг последният Спартак Варна ще излезе срещу Хебър Пазарджик (22.05). Ботев Враца пък среща първия в своеобразната група - Берое, като ще го изпревари при успех (22.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички