Полицията пожелала ръководството на Пирин да допусне максимален брой фенове при гостуването на Левски


Полицията пожелала ръководството на Пирин да допусне максимален брой фенове при гостуването на Левски
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1094 0

Ръководството на Пирин Благоевград внесе яснота след първия кръг от пролетния полусезон в Първа лига. "Орлетата" загубиха домакинството си на Левски с 1:2, а от срещата са изкарали 43 625 лв от продажбата на билети. 

Пирин желал минимум фенове на Левски

Оказва се, че полицията е накарала организаторите да допуснат максимален брой феновете на отборите на стадиона. Първоначалната идея на домакините е била да присъстват минимален брой запалянковци на "сините", но това се променило след полицейското разпореждане. 

Междувременно в Благоевград са инкасирали дългове от над милион лева заради лошото ръководене на клуба през изминалата година. 

Съобщението на Пирин

"Рекапитулация след първата изиграна среща от първенството

Във връзка със създалата се полемика около двубоя с Левски и пропускателния режим на стадион „Христо Ботев“ заявяваме най-категорично и отговорно следното:

- Бяха проведени няколко срещи с органите на реда и привържениците на Пирин.

- Всички страни бяха информирани за мерките, които сме предприели и желанието ни как да се организира двубоя.

- Имахме желанието да ограничим гостуващата публика до минимум (без значение финансовите загуби).

- До последно отказвахме допълнителна продажба на билети за гостите.

📍📍📍ВЪПРЕКИ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ДЕЙСТВИЯ, КЛУБЪТ БЕШЕ ЗАСТАВЕН ДА СЕ СЪОБРАЗИ С РАЗПОРЕЖДАНЕ ОТ СТРАНА НА ОРГАНИТЕ НА РЕДА И ДА СЕ ОСИГУРИ ДОСТЪП НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ (ГОСТУВАЩИ И ДОМАКИНИ), ДО ТРИБУНИТЕ НА СТАДИОНА. РАЗПОРЕЖДАНЕТО Е НАЛИЧНО В ПИСМЕНА ФОРМА ОТ КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА, КАКТО БЕ И УСТНО ОТПРАВЕНО, НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ МАЧА.📍📍📍

Именно поради тази причина, клубното ръководство взе решение да организира бърза продажба за привържениците на гостите и да отмени първоначалното решение, касите за домакините да работят само до 14:00 ч.

Реализираните приходи от мача са 43,625.00лева.

От тях: 2721 билета на цена 15 лв., 241 детски и 40 пенсионерски на цена 10 лв.

С тях ще бъдат погасени задължения към контрагент пряко свързан с административното лицензиране на клуба, както към други контрагенти, важни за нормално ежедневно функциониране на клуба.

Рекапитулация за първите два месеца от 2024 година в ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Уважаеми привърженици, уважаема футболна общественост в Благоевград, уважаеми жители на областния център,

В следващите няколко реда ще Ви запознаем със свършеното от ръководството на ФК Пирин Благоевград в последните два месеца, периода от встъпването в длъжност на новия управител Петър Занев и неговия екип (считано от 07.12.2023 година, когато е вписан в ТР).

Ръководството на клуба наследи следните задължения:

- Задължения фонд работна заплата към 10.12.2023 година – 323 224,63 лева

- Задължения към НАП – 312 490,50 лева

- Задължения към контрагенти - 200 000,00 лева

Състояние на банкова сметка:

- На 08.12.2023 година, в банковата сметка на клуба бяха налични 5528.99 лева, от които 5294 лв. под запор от съдия изпълнител, във връзка с образувано дело срещу ФК Пирин за неплатени задължения, като разполагаемите средства бяха 235 лева.

Към днешна дата, клубът е реализирал приходи, както следва:

- Общо, от 07.12.2023 година до 15.02.2024 година приходите са на стойност 759 517,00 лева. Приходите са основно от спонсори, търговска дейност на клуба, футболна дейност и субсидии.

Разходите през последните два месеца са основно в следните направления:

- Работни заплати (стари и текущи задължения) - 480 000,00 лева

- Данъци и осигуровки - 90 000,00 лева

- Контрагенти (Стари и текущи задължения) - 130 000,00 лева

Към момента, работните заплати във ФК Пирин Благоевград са изплащат на време, като дължимото към футболисти, треньори, школа и администрация са затворени напълно и подсигурени с гарантирани приходи до края на сезона.

Клубът има задължения от 74 000,00 лева по фонд работна заплата на част от администрацията и персонала, част от които са в процес на анализ и одит, а други са разпределени в разсрочени плащания.

Баланс:

- С оглед гарантираните приходи и предвидените разходи, балансът на „ОФК Пирин“ ЕООД до края на сезона е на сериозен минус ~ 1,100 000.00 лева ( един милион и сто хиляди).

Извод:

ФК Пирин Благоевград се е управлявал недалновидно в периода от март 2023 до декември месец на същата година, дори и от доста по-задна дата, тъй като установяваме задължения и от предходни месеци и години.

Трупани са непосилни задължения, плод на необмислени решения и невъзможност да се прецизира финансовото състояние на клуба.

ФК Пирин е загубил всякакви позиции като надежден партньор и сериозен клуб, което го е довело до патова ситуация, в която основни контрагенти не желаят да работят с клуба, което възпира ежедневните работни процеси.

Клубът е вървял бавно и мъчително към фалит.

Ръководството на ФК Пирин поема риска, с обединени усилия – тези на Община Благоевград и вече подходили сериозно към клуба спонсори, този баланс да се изравни и да гарантира спокойствие на клуба в предстоящите тежки битки на и извън терена, свързани с оцеляването на клуба като клуб и мястото на отбора в Първа лига.

Ръководството на клуба има кратък диапазон на действие и работа в състава и ангажиментите, които са поети. Работи се на два фронта – финансовото оцеляване на Пирин, както и спортно-техническото.

Основен приоритет е намирането на нова форма на управление, в която Община Благоевград не е едноличен собственик, а партньор на желаещи да развиват футбол в Благоевград спонсори", написаха от ръководството на клуба. 

Още: Транспарантът за Навални не остана незабелязан в Русия, благодариха на феновете на Левски за него

"С Левски имаме различни цели": Новият треньор на Пирин Благоевград със сериозна заявка

Костов: Не отстъпихме територия и не се затворихме - поздравявам играчите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички