Пирин удари ЦСКА 1948, в Благоевград падна вторият най-бърз гол в историята на българския футбол (ВИДЕО)


Пирин удари ЦСКА 1948, в Благоевград падна вторият най-бърз гол в историята на българския футбол (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6115 0

Пирин Благоевград спечели първи точки в Елита на България, побеждавайки гостите от ЦСКА 1948 с 4:1 в мач от 4-ия кръг на Първа лига. Двубоят бе доста добър за родните стандарти и зрителите станаха свидетели на 4 гола, две дузпи - едната от които отменена, хубави комбинации и втория най-бърз гол в историята на българския футбол!

Още не бе изминала цяла минута от началото на срещата, когато Пирин излезе напред в резултата. Мохамед Брахими отне една топка и първо тръгна към лявото крило, но след това веднага подаде навътре към Красимир Станоев, който с премерен удар малко пред границата на наказателното поле направи резултата 1:0. Попадението му с десния крак падна в 13-ата секунда и бе вторият най-бърз гол в историята на българския футбол, след този на Мирослав Манолов с екипа на Черно море срещу Монтана през 2012 г. (6-та секунда)!

В средата на полувремето главният рефер Ивелин Занев първо даде дузпа за ЦСКА 1948, но след консултации с ВАР промени решението си.

След половин час игра Пирин поведе с 2:0 - Станислав Манолев видя празното пространство в защитата на "червените", втурна се към него, а играч на "орлите" го намери по прекрасен начин и Манолев не остави шансове на Даниел Наумов.

В 41-ата минута Ивелин Занев отново посочи бялата точка за игра с ръка, отсъждайки втора дузпа за ЦСКА 1948, като този път не последва корекция от ВАР. Ивайло Чочев застана зад топката и не сгреши, намалявайки изоставането на своя отбор - 2:1.

В 66-ата минута Пирин отново възстанови преднината си от два гола - Антон Карачанаков получи пас на крилото на ръба на засадата и напредна с топка в крака. С хубав дрибъл и неколкократно сменяне на посоките той успя да преодолее защитник на ЦСКА 1948 и с плътен удар по диагонал направи резултата 3:1.

В последната минута на редовното време Мохамед Брахими направи победата на "орлите" още по-изразителна след многоходова комбинация в "зелено" - 4:1!

Така Пирин записа първа победа след завръщането си в Първа лига и вече има актив от 3 точки, заемайки десетата позиция. ЦСКА 1948 пък остана със само точка след четири изиграни срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички