Пирин поиска повече пари от тв правата, досега само 1 клуб подкрепи предложението


Пирин поиска повече пари от тв правата, досега само 1 клуб подкрепи предложението
Снимка: Официален сайт - Пирин

846 0

Пирин (Благоевград) е поискал увеличение на парите от тв правата за родните тимове от Първа лига. Става ясно обаче, че към момента само 1 клуб е подкрепил предложението и това е Левски, съобщи изпълнителният директор на "орлетата" Велислав Елезов пред "Спортал".

"Отправихме апел за обща среща между професионалните клубове, "Нова броудкастинг груп", ПФЛ и БФС. Изпратихме го до всички клубове и споменатите. Първата причина за такава среща е, че откакто този договор беше подписан, няма какво да коментираме за инфлация и икономическа криза в световната икономика. На всички е ясно. Парите, които преди две години бяха определени, не са същите към днешна дата. Във всеки един аспект от живота се актуализират цените, нормално е и тази да се актуализира", заяви Елезов.

Според него, като втора причина се явява решението на БФС отборите в елита да скочат на 16. То от своя страна създава предпоставка за по-малки приходи на всички от клубовете участници в първенството. 

"Втората причина е, че клубовете в елита станаха 16, не знаем разпределението как ще бъде - в един момент може да се окаже, че парите от разпределението ще намалеят, ако останат непроменени. Това е неяснота. Друга причина е, че клубовете трябва да имаме някаква стабилност, а в Европа тази стабилност идва от продажбата на телевизионни права. Трябва някакъв стандарт да се гони, за да може клубовете да са спокойни", обясни директорът на благоевградчани.

"До този момент на призива са отговорили само от Левски. Надявам се всички да го направят, защото стабилност ще има, когато има актуализация на телевизионните права. Не мисля, че има незаинтересованост, може би има някакво притеснение. Повтаря се една мантра, че едва ли не не трябва да се притискат за повече пари носителите на правата, но реално продуктът е общ и трябва всички да се грижим за него. Говорим за финансовата стабилност на клубовете. Доволни сме от пакетажа на този продукт, професионално се справят носителите. Надявам се, че повече клубове ще откликнат на апела.

ПФЛ категорично трябва да вземе страна в ситуацията, БФС - също. Всички губим и продуктът ще става по-лош. Ответната страна трябва да ни каже дали ще има актуализация на траншовете, дори да е надолу, защото, както казах, вече са 16 отбори. На нас не ни е ясно към момента какво ще бъде разпределението - ще плащат повече пари и ще има същото разпределение или ще плащат същите пари и клубовете ще получават по-малко. Това е най-елементарният въпрос. Тоест, дори само това да се уточни, е важно да се съберем всички клубове и да го дискутираме", допълни още той.

Ето каква промяна на високите етажи в клуба направиха благоевградчани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички