Станислав Манолев става президент на Пирин (Благоевград)


Станислав Манолев става президент на Пирин (Благоевград)
Снимка: Lap.bg

2815 0

Вече бившият футболист и национал на България Станислав Манолев ще заеме поста президент на Пирин (Благоевград), където той прекрати своята кариера, съобщава „Тема Спорт“. Всичко е изяснено между него и собственика на клуба Пол Белогур. Манолев ще си сътрудничи усилено с бившия си съотборник Светослав Дяков, който също прекрати своята кариера преди броени дни. Двамата бивши национали изиграха последния си двубой при домакинското поражение с 3:5 от Ботев (Враца), като от отбора на Пирин им беше организирано специално изпращане.

Светльо Дяков е технически директор на „орлетата“ още от началото на пролетния полусезон и вече работи по лятната селекция на благоевградчани, които вече се разделиха с крилата Антон Карачанаков и Спас Георгиев. Други двама емблематични футболисти, обаче, ще останат в Пирин – централните бранители Петър Занев и Николай Бодуров, около които ще бъде граден и новият подмладен състав на „орлетата“.

В последния кръг Пирин използва доста собствени кадри. В стартовата единайсеторка започнаха юношите Илиан Костов (17 години) и Мариян Вангелов (19 години). В 11-ата минута, когато Станислав Манолев беше заменен, в игра се появи Васил Христов, който в края на полувремето дори вкара гол за 2:2. Христов е на 17 години и е част от състава на Пирин, който играе в Елитната група.

През второто полувреме влязоха още трима играчи от школата на “орлетата” - Ивайло Тодоров, Николай Николов и Лазар Еринин. На тях ще се разчита през новата кампания.

Вижте още: Какво заяви и Светослав Дяков след решението си да спре с футбола

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички