Пирин (Благоевград) с втори успех за сезона в Първа лига, сломи Ботев (Враца)


Пирин (Благоевград) с втори успех за сезона в Първа лига, сломи Ботев (Враца)
Снимка: Lap.bg

1454 0

Пирин (Благоевград) надделя над Ботев (Враца) с 3:1 и записа втора победа от началото на сезона в Първа лига, с което направи голям скок от последното 14-о място до 10-ата позиция със своите 8 точки. По този начин изпревари грандовете Локомотив (Пловдив) и Левски, които са със съответно 7 и 8 пункта ("сините" са с по-лоша голова разлика от Ботев). Врачани пък остават 8-и с 10 точки от 11 срещи.

Резултатът в днешната среща бе открит в 37-ата минута от Красимив Станоев, който бе точен от дузпа. Нарушението бе извършено няколко минути по-рано, но главният съдия подмина ситуацията и затова впоследствие му бе съобщено, че трябва да види ситуацията сам. А след като го стори, посочи бялата точка заради задържане срещу Петър Занев.

Опитният бранител бе фаулиран от Гонсало Виейра, който се превърна в още по-голям грешни за своя тим, тъй като секунди, след като играта бе подновена, Виейра си изкара втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко на терена.

Все пак врачани успяха да изравнят резултата, а това се случи дълбоко в добавеното време на първото полувреме, което бе солидно заради прекъсването на играта. Мартин Николов прати топката в наказателното поле, а защитниците на "орлетата" не реагираха по най-добрия начин, което даде възможност на непокрития Антонио Георгиев да отправи много мощен удар от непосредствена дистанция, а с това и да изравни резултата.

Изглеждаше сякаш Пирин трудно ще материализира безспорното си превъзходство, но 20-ина минути преди края на редовното време паднаха два много бързи гола. Те бяха дело на нападателите Преслав Йорданов, който се възползва от грешка в отбраната на Ботев при центриране на Петър Занев, както и на Станислав Костов, който комбинира именно с Йорданов, за да се окаже на отлична позиция и да вкара безпроблемно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички