БФС излезе с позиция: Футболна България отговори на обвиненията за "натиск от БФС"


БФС излезе с позиция: Футболна България отговори на обвиненията за "натиск от БФС"
Снимка: БГНЕС

1288 0

Българският футболен съюз побърза да отговори на обвиненията на Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Преди дни тримата заявиха в интервю, че родната Централа упражнява натиск върху клубовете, а Петър Величков след това директно заяви, че БФС ги е карало да подписват контрадекларации...

С публикация на своя сайт, озаглавена "Футболна България отговори на обвиненията за „натиск от БФС“, ръководният орган написа следното:

"Веднага след като Българският футболен съюз стана обект на публични обвинения в натиск спрямо клубовете и на внушения за опити за саботаж на евентуално Общо събрание на БФС, със съюза се свързаха представители на редица родни клубове, които изразиха желанието си лично да отговорят на необоснованите атаки. Собственикът на столичния „Академик“ Вихър Данчев, благодетелят на ФК „Чико-Бунара“ Йордан Михайлов, както и ръководни футболни фактори от хасковския регион бяха категорични, че никой член на зоналните и областните структури на БФС не е правил опит да промени становището им по отношение на входираната на 11.08.2021 г. в деловодството на БФС подписка с искане за свикване на конгрес. Нещо повече – според футболните деятели подобни обвинения сами по себе си са нонсенс, тъй като Българският футболен съюз, като администратор на спортни състезания, не разполага с лостовете и инструментите за предполагаемия „натиск“", гласи текстът на съобщението.

Ето и двете видеа с мненията на Вихър Данчев и другите "ръководни футболни фактори":

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Национален отбор


ВИДЕО: Какво каза френският коментатор, докато Мичмана раждаше "Господ е българин"?

Емил Костадинов е едно от най-важните имена в историята на българския национален отбор по футбол. Той е допринесъл...

Реклама

Най-четени новини


виж всички