До какво доведе протеста срещу БФС? Комисия в Народното събрание ще разследва полицейското насилие


До какво доведе протеста срещу БФС? Комисия в Народното събрание ще разследва полицейското насилие
Снимка: БГНЕС

624 0

Вече мина седмица от протеста срещу БФС, в който фенове се събраха срещу управлението на футболната централа. На него се стигна до много напрежение и сблъсъци с полицията, като в Народното събрание все още се занимават с темата. И най-вече с това дали е имало полицейско насилие.

До какво доведе протеста в НС?

Именно затова Народното събрание създаде временна комисия, която ще проведе разследване относно полицейското насилие срещу граждани през нощта на протеста.

То има за цел изследване на "всички факти и обстоятелства, свързани с неправомерната употреба на сила от страна на МВР" срещу протестиращите през вечерта на протеста срещу БФС на 16 ноември.

Предложението беше внесено от Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) бе избран за председател на временната комисия.

Временният орган е от 18 членове, по трима от всяка парламентарна група и срок на работа един месец. Той ще трябва да изготви доклад и да предложи законодателни промени, ако се налагат. Комисията ще трябва да установи също спазени ли са изискванията на закона за МВР, закона за митингите и манифестациите. Само преди 2 дни Борислав Михайлов също бе изслушан в НС, а след това опитал да се скрие от журналистите в кабинет на депутат от ДПС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички