Бойко Борисов смята БФС за виновен за протеста: Дори в спорта паднал човек не се рита


Бойко Борисов смята БФС за виновен за протеста: Дори в спорта паднал човек не се рита
Снимка: БГНЕС

2485 0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира създадената временна комисия, свързана с употребата на сила на протеста срещу Българския футболен съюз. Той даде своите доводи защо я подкрепя.

"Паднал човек не се рита дори и в спорта"

"Винаги съм бил за истината. След като има в обществото няколко виновни страни и мнения, най-добре да има такава комисия, за да се разгледат фактите и обстоятелствата около протеста срещу БФС", заяви Борисов.

"Ние не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни, но обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши на агитки на провеждат мирен протест, кой вкара хората в тесните улички. И разбира се полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, че паднал човек не се рита. Това е основен закон дори в спорта, дори в най-кървавите бойни спортове. Затова сме подкрепили комисията. Надали има началник, който да им каже да се държат по този начин", допълни той. 

Според него основната вина е на Българския футболен съюз, защото "една седмица разиграваха феновете и в един момент полицията се оказа, че няма нито надлежните планове, нито възможност да се подготви".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички