Петър Петров заяви, че тепърва предстои доста работа със системата ВАР


Петър Петров заяви, че тепърва предстои доста работа със системата ВАР
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

965 0

Петър Петров, който е отговорник за въвеждането на системата ВАР в България коментира пред "Дспорт", че тепърва предстоят доста детайли в работата, които ще трябва да бъдат изчиствани и отработвани:

"Минаха два мача, в които се използва реално системата VAR. От тях не мога да твърдя, че проектът е супер успешен. Учим се, но мисля, че и в двата мача нашите съдии се постараха да възтържествува справедливостта, което е и същността на тази програма – да победи този, който най-много заслужава, да има честност. Който не работи, той не греши. Сигурно има много неща, които има да изчистваме. На мача на „Българска Армия“ имаше един тайминг от две минути и половина, който не ми хареса", заяви Петров и даде пример с мача Лудогорец - Берое:

"На Лудогорец – Берое имаше ситуация, в която асистентът на терена сбърка, но след проверката с VAR се видя, че голът е редовен. Имаше много трудна ситуация за наказателен удар. Главният съдия отиде на монитора за проверка. Той съответно си взе решението. Това показва, че сме на прав път".

Петър Петров помоли играчи и треньори да се запознаят още веднъж с протокола на системата, тъй като той е част от правилата на играта:

"Единствената ми молба е играчи и треньори нека още веднъж да се запознаят с VAR протокола. Той е част от правилата на играта футбол. Това не е нещо измислено от нас. То е въведено от борда на ФИФА. Ако те познават ситуациите, няма да възникват излишни въпроси".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички