Петър Жеков на 75 разказа историята зад най-паметния гол в кариерата му


Петър Жеков на 75 разказа историята зад най-паметния гол в кариерата му
Снимка: Getty Images/Guliver

6392 0

Рожденикът в днешния ден Петър Жеков, който става на 75-годишна възраст, припомни най-паметния гол в своята кариера, отбелязан срещу единствения вратар, спечелил "Златната топка" - Лев Яшин. Легендарният нападател на ЦСКА е бил поканен да играе за сборен отбор на Европа срещу Спартак Москва, като на вратата на руския гигант е бил именно един от най-великите на този пост. 

"Няма да забравя гола, който вкарах на Лев Яшин, когато играх за сборния отбор на Европа. Влезнах в последните 20 минути и изоставахме с 1:2 на Спартак (Москва), а аз вкарах изравнителния гол. Играх с много големи футболисти", сподели Жеков пред "БНР".

"Райко Митич ме пусна в игра и му се отблагодарих с гол. Това впрочем е най-хубавият ми гол. Той е най-запомнящ се, защото все пак беше една голяма чест за мен да ме викнат в този европейски отбор. Всички голове обаче няма как да ги помня", допълни легендарният нападател на ЦСКА, който също така даде интересна заявка за това какво би направил, ако беше част от съвременния футбол (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички