Петев по-спокоен: Ако нямахме шанс за Евро 2016, нямаше да поема отбора


Петев по-спокоен: Ако нямахме шанс за Евро 2016, нямаше да поема отбора
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1093 0

Националният селекционер Ивайло Петев поизправи гръб след победата на неговите възпитаници над Малта в квалификация за Евро 2016. "Трикольорите" се наложиха с минималното 1:0, дни след като паднаха с 0:4 от Турция в контрола. Петев сподели, че мачът е преминал според очакванията му и че отборът вярва в шансовете си за класиране на големия форум.

"Мачът премина спрямо моите очаквания, естествено. Изцяло доминирахме в него. Създадохме доста ситуации. Това, което исках, те го изпълниха със съвсем малки изключения. Така че ние сме щастливи, че взехме трите точки, които бяха изключително важни. За това дойдохме и спечелихме. Жалко е, че резултатът е само 1:0. Като цяло изиграхме добър мач, поздравления за всички играчи", коментира той след двубоя.

Петев коментира така новата ситуация на изпусната дузпа в мач срещу Малта. Този път от бялата точка не се справи Илиян Мицански.

"И преди това ви казах, че този мач е труден. Всеки изпуска дузпа. Но през второто показахме нужния характер, продължихме да доминираме, вкарахме хубав гол, ударихме греда, създадохме още няколко ситуации. Важността на трите точки до голяма степен оправдава начина, по който играхме след гола", сподели той.

С успеха България намали разликата с третия в класирането Норвегия на 2 точки. Двата отбора излизат един срещу друг през септември.

Ако не сме имали шансове за класиране, нямаше да стана треньор на националния отбор. Преследваме ги от първия мач с Италия, сега имаме още по-големи, продължаваме. Има доста неща да подобряваме, но септември е дата, когато първенството ще е тръгнало, играчите ще са по-различни – след края на първенството тяхното физическо и психическо състояние не е толкова добро, така че аз съм убеден, че срещу Норвегия ще играем с по-голямо темпо и качество. Ще дадем всички сили", обеща Петев.

Младият специалист коментира и решението си да не прави промени в състава в сравнение с последния мач.

"Всеки прави грешки. Въпросът е аз какво мисля, а аз безрезервно вярвам във всеки от моите играчи, така че изборът ми беше правилен. Аз съм сметнал, че това са най-подходящите играчи", отсече националният селекционер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички