Ивелин Попов се реваншира на България и я остави в борбата за Евро 2016


Ивелин Попов се реваншира на България и я остави в борбата за Евро 2016

1108 0

България записа ценна победа срещу Малта с 1:0 като гост в квалификация за Евро 2016 година.  Българският тим имаше повече положения през първите 45 минути, докато Малта действаше предимно на контраатаки. Въпреки това играчите на Ивайло Петев не стигнаха до гол. В добавените минути на първото полувреме беше отсъдена дузпа в полза на България за нарушение срещу Владимир Гаджев. Зад топката застана Мицански, но той стреля встрани от вратата на Хабер.

Така се стигна до 56-тата минута, когато Ивелин Попов отбеляза единственото попадение в срещата и се реваншира за изпусната дузпа срещу Малта през есента. До края на срещата българите бяха по-добрият тим, но не изиграха най-добрия футбол, на който са способни. На стадион „Та Кали“в Малта имаше около 4000 зрители, въпреки че първоначално беше обявено, че се очакват около 8000 привърженици на домакините. Имаше и много български фенове, които подкрепяха родните национали.

С успеха, България остава в борбата за третото място в група "H", което дава право на участие на бараж. В останалите срещи от групата Норвегия не успя да победи Азербайджан и двата тима завършиха при резултат 0:0. Лидерите в класирането Хърватия и Италия също завършиха наравно 1:1.

Първо полувреме

Първата опасност пред българската врата дойде още във втората минута. Фаила центрира от корнер, но Божидар Митрев без особени проблеми улови топката. Минута по-късно Илиян Мицански загуби топката в центъра и Малта организира контраатака, но футболист на домакините стреля над вратата. Първото положение за България дойде в петата минута, но ударът на Манолев не беше точен.

В 11-тата минута бе показан и първият жълт картон в мача. Той бе за Андрей Агиус от Малта, който направи нарушение и спря обещаваща атака на българския отбор. В 18-тата минута бе отсъдено нарушение на Фаила и пряк свободен удар за България. Мицански стреля към вратата на Малта, но Хабер се намеси много добре и изби топката. Това беше и първият точен удар в мача.

В 25-тата минута Гаджев направи хубаво центриране в наказателното поле на Малта, но Бодуров не успя да отклони топката. В 32-та минута гостите създадоха опасно положение. Брифа преодоля Дяков и стреля, но Митрев внимаваше и спаси.

Пет минути преди почивката Илиан Мицански се измъкна от защитник на Малта, влезе сам в наказателното поле, но Хабер излезе напред и спаси удара му. В 44-тата минута Гаджев намери Минев, който стреля от границата на наказателното поле, но и той не намери вратата на съперника.

В добавеното време Раян Камилери с лявата ръка изблъска в гърба Владимир Гаджев, който падна в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа в полза на българския тим. Зад топката този път застана Илиян Мицански, но той стреля в аут. Това е втора изпусната дузпа за България в последните два мача. През есента Ивелин Попов отново не беше точен от бялата точка срещу Малта.

Второ полувреме

Второто полувреме започна с натиск на българите, но до опасно голово положение не се стигаше.

В 55-тата минута Ивелин Попов центрира от пряк свободен удар. Малтийците изчистиха топката, но веднага след това тя отново бе върната в наказателното поле. Там бившият капитан на България намери топката от въздуха с десния крак и, без да я спира, я прати в мрежата на Малта. Това бе втори гол за Попов в последните пет мача.

Три минути по-късно Мицански остана сам срещу Хабер и можеше да удвои преднината на своя тим, но стреля неточно с глава.

В 69-тата минута Йордан Минев падна на земята и имаше нужда от лекарска помощ, затова срещата беше временно прекратена. Той напусна терена, но не след дълго се завърна отново в игра.

В 75-тата минута бе извършена първата смяна в двубоя. Георги Миланов се появи в игра за българския тим на мястото на Михаил Александров, който днес празнува рожден ден. Малта също направи смяна, като Андре Шкембри замени Родерик Брифа. Малко след това топката отново попадна във вратата на Хабер, но преди това бе отсъдено нарушение и очаквано, гол нямаше.

В 80-тата минута Малта създаде напрежение в българската отбрана, но Митрев отново бе на място и улови топката. Веднага след това голмайсторът на България Ивелин Попов напусна двубоя, като бе заменен от Ивайло Чочев.

Две минути преди края на редовното време Фаила отправи удар към вратата на Митрев, който не беше точен, но топката падна коварно и можеше да донесе неприятности на България. В игра се появи Радослав Василев, който замени Илиян Мицански.

В последните секунди на срещата Малта получи правото да изпълни пряк свободен удар. Фаила стреля, но топката попадна право в ръцете на Митрев. В добавеното време на срещата България можеше да реши всичко в мача, но Манолев уцели гредата. Все пак родните национали не допуснаха изненада и спечелиха трите точки.

Малта – България 0:1

0:1 – Попов (56)

Състави:

Малта: Хабер; А.Мускат, Агиус, П. Фенех, Фаила; Брифа (76-Шкембри), М. Мифсуд (84-Коен), Р. Мускат; Камилиери,Ефилонг, З. Мускат

България: Митрев, Бандаловски, А. Александров, Бодуров, Й. Минев, Гаджев, Дяков, Манолев, Попов (81-Чочев), М. Александров (75-Миланов), Мицански (89-Василев)

Съдия: Александър Ставрев (Македония)

Стадион: „Та Кали“

Временно класиране в група "H"

1. Хърватия 6 мача -14 точки
2. Италия 6 мача - 12 точки
3. Норвегия 6 мача - 10 точки
4. БЪЛГАРИЯ 6 мача - 8 точки
5. Азербайджан 6 мача - 4 точки
6. Малта 6 мача - 1 точка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички