Павел Панов: Справихме се отлично с Евро 2015


Павел Панов: Справихме се отлично с Евро 2015

1414 0

Легендата на "Левски" Павел Панов работи като технически директор в БФС и отговаря за детско-юношеския футбол. Той беше част от организационния щаб на федерацията за Евро 2015 за юноши до 17 г. Пред "България Днес" Панов сподели впечатленията си от престижния футболен форум.

Господин Панов, като опитен специалист, видяхте ли в някое от българските момчета качества да се превърне в голям футболист?

- Не искам да говоря с имена, защото няма да бъде коректно от моя страна да отличавам едни играчи за сметка на други. Но спокойно мога да кажа, че наистина има потенциал в младите футболисти от българския отбор. Съвсем отделен въпрос е дали ще го развият.

Вие какво бихте ги посъветвали?

- Да работят. Ако искат да настигнат най-добрите, това е единственият начин.

Сега пред младите футболисти има доста повече изкушения, отколкото по ваше време - дискотеки, нощен живот...

- Е, нощен живот винаги си е имало, не е само сега. Но наистина светът се промени, комуникациите и технологиите са съвсем различни от това, което бяха. В този смисъл наистина младите футболисти имат много повече дразнители, които да ги разсейват от спорта. Но ако са решили да направят футбола своя професия, просто трябва да жертват някои неща в името на тази цел.

Как се справи България с организацията на Евро 2015?

- Отлично! И това не е само мое мнение, а и на представителите на всички делегации. Това ме кара да вярвам, че имаме сили за организирането на още по-престижен форум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички