Зидан и Платини кацат у нас за финала на Евро 2015


Зидан и Платини кацат у нас за финала на Евро 2015
Снимка: Getty Images/Guliver

1133 0

Две от легендите на френския футбол Мишел Платини и Зинедин Зидан ще са сред най-видните гости за финалния мач от европейското за юнши до 17 г., което се провежда у нас. Двубоят е в петък от 20,00 ч. на ст. "Лазур" в Бургас.

Платини ще пристигне у нас в качеството си на президент на УЕФА и лично ще връчи купата на шампиона. Европейският шампион от 1984 г., най-вероятно ще остане у нас само няколко чака. Той каца преди двубоя, а след това потегля към следващата дестинация в натоварената си програма. Домакините все пак са му наели апартамент в луксозен хотел ако промени намеренията си.

"Мишел Платини идва с надеждата да види пълни трибуни на стадион "Лазур". Президентът на УЕФА е изразил задоволство от организацията и протичането на първенството досега", заяви директорът на турнира Павел Колев.

Зидан пък се надява да гледа изявите са своя син Лука, който пази вратата на Франция. "Петлите" нямат допуснат гол в досега изиграните 4 мача. Те срещат Белгия на полуфиналите, докато другият финалист ще бъде определен в сблъсък между Германия и Русия.

Специално за финала ще пристигне и президентът на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта Джан Франческо Лупатели. Асоциацията работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия, която избра Бургас за "Европейски град на спорта 2015". Под това мото протича и шампионатът на младите надежди.

На стадион "Лазур" на финала в петък ще се събере и елитът на родния футбол, начело с президента на БФС и член на Изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов. В ложите ще седнат вицепрезидентите Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, палачът на "петлите" от 1993 година Емил Костадинов, който сега е член на Изпълкома на БФС, треньор №1 на България за 20 век Димитър Пенев, бивши национали, сред които Мартин Петров, Златко Янков, Радостин Кишишев, Петър Михтарски, както и посланикът на Евро 2015 Стилиян Петров.

Скаути на водещи европейски клубове като Барселона, Севиля", Манчестър Юн, Манчестър Сити, Арсенал, Ливърпул, Борусия (Дортмунд), Порто, Зенит и други ще дойдат на стадион "Лазур" на "лов за играчи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички