Парвиз Умарбаев от ЦСКА 1948: Дойдох тук, за да печеля трофеи


Парвиз Умарбаев от ЦСКА 1948: Дойдох тук, за да печеля трофеи
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1761 0

Едно от новите попълнения на ЦСКА 1948 - Парвиз Умарбаев, заяви категорично, че е преминал към "червените" с ясната цел да печели трофеи. Футболистът засегна и още няколко теми пред "Nostrabet.com".

Амбициите на Умарбаев

"Вече повече от 2 месеца съм в ЦСКА. Адаптацията върви добре и се чувствам отлично в отбора. С оглед на добрите резултатите на тима и атмосферата е на перфектно ниво. Дойдох в ЦСКА, за да печеля трофеи. Аз и целият отбор ще се опитаме да побеждаваме, но нямаме конкретна цел нито в първенството, нито за купата. Ще дадем всичко от себе си и ще видим накрая на сезона до какви цели може да достигнем", каза футболистът.

Нападателят сравни Любослав Пенев и Бруно Акрапович

"Ако трябва да сравня Акрапович и Любо Пенев, въпреки че с втория работя само от около 2-3 месеца, и двамата държат страшно много на дисциплината. Много добри неща съм чувал за Пенев и мога да се уча от него. Тактически има разлика между двамата, но те винаги изискват 100% от състезателите. Акрапович държеше на представяне в тренировки и мачове. За него нямаше значение дали играем срещу водещ отбор, или срещу по-нискоразреден – винаги подготовката беше на максимум. Харесва ми, че дисциплината и при Пенев е на много високо ниво. На мен това много ми допада, защото така ще се получат хубави неща".

Умарбаев и престоят му в България

"Както виждате, се опитвам да говоря на български, да. Харесва ми много тук. Имаше моменти, в които съм имал възможност да отида в друга страна, но оставах. Харесва ми първенството и нивото. Хората подценяват силата на българското първенство и винаги са ми казвали, че в Сърбия и Хърватия е по-високо нивото. Аз обаче не мисля, че шампионата тук е лесен. Много добро е нивото на българското първенство. Харесва ми и животът, културата, а и вече научих езика. Има много хубава природа в България, също. Аз съм такъв човек, който не обича да прави промени, ако ми допада дадено място, особено след като вече имам семейство", добави още футболистът.

Междувременно унгарски гранд е по следите на Ивайло Чочев от ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички