От Пирин скочиха на рефер: Той е синоним на неудачник


От Пирин скочиха на рефер: Той е синоним на неудачник
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

661 0

Ръководството на Пирин Благоевград отправи открито писмо до Съдийската комисия към БФС, в което обвинява арбитъра Георги Давидов в тенденциозно съдийство в мача с Локомотив София. "Орлетата" подават за втори път жалба срещу рефера, след като са го сторили и през миналата година. 

Ето какво написаха от Пирин:

Открито писмо до Съдийската комисия към БФС

Уважаема Комисия,

ФК Пирин изразява огромно недоволство и разочарование от ръководството на главния съдия Георги Давидов в срещата от 7-ия кръг на Първа лига срещу отбора на Локомотив (София).

Напомняме, че възмутени от съдийството, преди по-малко от година, подадохме жалба срещу същия този рефер и пак след мач срещу Локомотив (София).

Скандалното и тенденциозно съдийство във въпросната среща в петък вечер достигна своя връх в 59-ата минута с отсъждането на абсолютно несъществуващата дузпа и последващото й пребиване.

Встрани от това, за първи път на ниво професионален футбол виждаме съдия, който отсъжда дузпа, изразявайки видимо огромно задоволство. Нещо, което цялата футболна общественост в страната, видя много добре изписано на лицето му чрез телевизионното излъчване на срещата.

Сигурни сме, че сте намерили сантиметрите (може би милиметрите) между крака на нашия вратар и голлинията при изпълнението на наказателния удар.

Но как ще намерите аргументация на решението да позволите на този човек да продължава вече години да безчинства по българските футболни терени.

На среднощно заседание мерите с линийка разстоянието между голлинията и крака на нашия вратар, но пропускате да спрете от наряди този „съдия“, оставяйки го да се вихри още в неделя вечер на друг мач.

Най-отговорно ви молим да уважавате труда на хората, които работят за футбола и най-вече да спрете да се подигравате на привържениците на великата игра, без които всичко става безсмислено. Защото оставяйки лицето Г. Давидов да ръководи срещи от професионалния футбол, вие правите точно това – подигравате се на хората, които обичат футболната игра.

След поредицата от тенденциозни решения във вреда на нашия отбор, ФК Пирин заявява категорично позицията си за промяна в тази посока. И за да бъдем по-конкретни – искаме незабавното изваждане на лицето Георги Давидов от футболното съдийство. Завинаги. Ако има субективни фактори, които ви пречат да го направите, ние ще ви разберем, но тогава ще искаме вашите оставки като членове на СК.

Смятаме, че този човек е синоним на думата неудачник във футболното съдийство и че не може да служи като пример за развитието на младите рефери в нашата страна. И той го доказва, след като постоянно се проваля в която и да е роля, дадена му в една съдийска бригада. Колко положителни примери по време на вашите семинари с участието на млади съдии може да дадете с отсъжданията на този „рефер“?

Както вече заявихме, искаме да ви информираме, че видеоклиповете с отсъжданията на Давидов от петъчния мач с Локомотив (София), както и с тези от предишния двубой между двата отбора, ръководен от същия съдия (началото на октомври миналата година) вече са изпратени до СК на УЕФА с копие до съответната служба, занимаваща се с нередностите по време на футболните срещи от страна на Европейската централа.

И в края, но не на последно място, искаме да попитаме, когато вратар на даден отбор се контузи 5 минути преди края на срещата, дали се дава край на мача или срещата се доиграва. Ако нямате информация, попитайте длъжностните лица от срещата Етър (Велико Търново) – Пирин от последния кръг на Държавното първенство по футбол за жени.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички