От екипа на Бербатов обориха 4 твърдения на Йордан Лечков и призоваха за незабавна оставка


От екипа на Бербатов обориха 4 твърдения на Йордан Лечков и призоваха за незабавна оставка
Снимка: БГНЕС

1425 0

Не спират словесните престрелки между шефовете в БФС и кандидат-управляващите, които са част от екипа на Димитър Бербатов. Последното изказване е от Борис Станков, който използва Facebook, за да отговори на част от изказванията на Йордан Лечков и отново да бъде поискана оставка на ръководителите.

Пред "Дарик" Лечков засегна много теми, като прехвърли вината на няколко места, а накрая попита и кой им иска оставките в БФС. Едно от изказванията му бе, че в художествената гимнастика също няма резултати, а пак е един управляващ.

Ето и какво написа Борис Станов, член от екипа на Бербатов:

"Слушах много внимателно изказването на г-н Лечков. Въпреки че дори не заслужават да им се обръща внимание, ще си позволя за втора поредна вечер да дам малко фактология, която отново доказва, че промяната не просто е наложителна, тя е вече много, много закъсняла.

1. Извън футбола - г-н Лечков си позволи да обиди едни от най-успешните спортове в историята на България - художествена гимнастика и борба. Спортове, които са ни донесли безброй радостни мигове и златни медали. Това изказване показва тежка некомпетентност;

2. Опорката за държавата и законодателни промени - бих искал да помоля шефовете на БФС да покажат поне един документ, с който са предложили законодателни промени. Държавата, г-н Лечков, не иска и няма желание да инвестира в българския футбол, защото не вижда и няма надежден партньор. Бих искал да припомня, че през 2018 г. лично г-н Бойко Борисов (който тогава беше министър-председател), ПУБЛИЧНО заяви, че държавата е готова да инвестира целево средства във футбола, стига БФС да каже в какво ще ги инвестира и да създаде стратегия. Какво направи БФС? Едно голямо нищо. Освен всичко останало БФС официално с писмо до ММС се отказва от държавна помощ.

3. Клубовете и БФС - г-н Лечков “без да иска да обиди” и футболните клубове, сподели, че вината не е в БФС, а в клубовете, защото те подготвят състезателите. Бих искал да попитам кой създава нормативните документи на първенствата и турнирите? Кой създава нормативните документи за ДЮФ? Кой създава изискванията за млади играчи, треньори, всички заинтересовани страни? Може би клубовете. Г-н Лечков, БФС има абсолютно всички административни и нормативни инструменти, за да определя до голяма степен политиката в клубовете в положителна посока, стига да го иска.

4. “Ала бала” - в цялото интервю не чух абсолютно нито един път извинение или някакво чувство на вина към обикновения футболен фен. Нямаше нито един професионален аргумент. Личните нападки към Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров дори няма да ги коментирам. Те бяха на нивото на един тотално озлобен човек.

Заключение: г-н Лечков смята, че най-успешните спортове (художествена гимнастика, борба), г-н Бойко Борисов и може би глобалното затопляне са виновни за състоянието на българския футбол. Всички други и всичко друго, но не и сегашното ръководство.

Приятели, не мога да намеря точната дума, с която да оприлича това поведение. Мисля, че още няма измислена такава.

Моментална ОСТАВКА.

P.S. Един личен съвет. Колкото повече медийни изяви правят от ръководството на БФС, толкова по-добре".

Бербатов от своя страна сподели как смята да работи с босовете на грандовете у нас, ако стане президент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички