"Още по-голяма прозрачност и отчетност" - БФС се похвали с нова стъпка към пълната дигитализация на футболните процеси


"Още по-голяма прозрачност и отчетност" - БФС се похвали с нова стъпка към пълната дигитализация на футболните процеси
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

685 0

С публикация в официалния си сайт, Българският футболен съюз обяви, че е предприел нова стъпка към пълната дигитализация на футболните процеси!

От 1-ви октомври е била въведена система за електронно деловодство, която включва целия документооборот на структурите на федерацията, а това ще улесни работата на всички нива в администрацията и ще даде възможност за по-лесно съхранение на цялата документация, което пък е предпоставка за още по-голяма прозрачност и отчетност, поясняват от БФС.

Ето какво гласи цялата публикация на БФС:

"Един от основните приоритети в стратегическия план на Българския футболен съюз – пълната дигитализация на футбола, реализира нова стъпка в развитието си. От 1 октомври т.г. в администрацията на БФС бе въведена система за електронно деловодство, която включва целия документооборот на структурите на федерацията. Нововъведението ще улесни работата на всички нива в администрацията на съюза и ще даде възможност за по-лесно съхранение на цялата документация, което на свой ред е предпоставка за още по-голяма прозрачност и отчетност в работата на БФС.

Интеграцията на електронното деловодство бе анонсирана по време на заседанието на Изпълнителния комитет на 29 септември в присъствието на членовете на Обществения съвет към БФС, които бяха лично поканени от президента Борислав Михайлов да бъдат част от дискусията по вземането на важни решения за българския футбол. Всички те изразиха единодушната си подкрепа към стремежа за постоянно модернизиране и развитие на процесите в системата на футболния съюз.

Само преди по-малко от 2 месеца процесът по дигитализация обхвана и най-ниските дивизии на аматьорския футбол чрез въвеждането на електронното първенство в Четвърта и Пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол. Системата на БФС е изцяло интегрирана с тези на УЕФА и ФИФА, като всички процеси се отразяват в реално време. България е сред пионерите в дигитализацията на футболния процес в Европа, за което получава отлични оценки от международните си партньори".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Българският футболен съюз оповести взети решения след заседанието на Изпълнителния комитет!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички