Определена е датата, на която ще започне новият сезон в Първа лига


Определена е датата, на която ще започне новият сезон в Първа лига
Снимка: levski.bg

2953 0

Сезонът в Първа лига е в разгара си, а битката на върха става все по-жестока. ЦСКА вече има преднина от 3 точки след равенството между Левски и Лудогорец на "Герена" във вторник вечер. Въпреки че все още много неща не са ясни в шампионата, се появи възможна дата за старт на новия сезон в България.

Очаква се съвсем скоро датата да бъде гласувана от Изпълкома

Сезон 2023/24 ще започне на 14 юли, петък, информира "Тема Спорт". Това е датата, която е обсъждана от Професионалната футболна лига и футболния съюз. И се очаква именно тя да бъде гласувана от Изпълкома на Централата.

Припомняме, че сегашният шампионат стартира рекордно рано – още на 8 юли. Издърпването за тази дата бе наложителна заради световното първенство в Катар, което се състоя през ноември и декември миналата година.

Липса на програма за следващите кръгове и потвърждение на датата за ЦСКА - Левски

Друго, което вълнува футболният фен у нас, е кога ще бъде публикувана програмата за предстоящите кръгове. Очаква се тя да бъде утвърдена от Спортно-техническата комисия към централата в петък. Двубоят между ЦСКА и Левски пък ще се играе на 17 април, понеделник, денят след Великден. Това ще се наложи заради разместване на програмата в елита заради парламентарните избори на 2 април. Датата 17 април вече е утвърдена и предстои да бъде официализирана от БФС.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички