Официално: Златомир Загорчич вече не е старши треньор на Славия!


Официално: Златомир Загорчич вече не е старши треньор на Славия!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4142 0

С публикация в клубния сайт, ръководството на Славия обяви официално, че договорът на старши треньора Златомир Загорчич е прекратен преждевременно!

*Припомняме, че вчера, 3 май, от стадион "Александър Шаламанов" обясниха, че след равенството с Локомотив Пловдив (1:1) е била договорена среща между двете страни, а темата на разговора щеше да бъде състоянието на отбора преди навлизането в плейофната фаза на шампионата. 

Сега "белите" поясняват, че 51-годишният Загорчич сам е изявил желание да напусне поста, посочвайки лични причини!

В резултат на това, ръководството е уважило молбата му и контрактът е прекратен по 'взаимно съгласие'. От Славия допълват, че предстои да се вземе решение кой ще води тима до края на сезон 2022/23.

!Златомир Загорчич оставя Славия на 7-о място във временното класиране с актив от 46 точки. Шестият Локо Пловдив е с 47, а осмият Арда Кърджали - с 41. До края на редовния сезон остава само един кръг, в който най-старият столичен клуб гостува на ЦСКА 1948 (6 май, 20:00 часа).

*Това бе втори период на Заги в "Овча Купел", след този от 2017-2020 година. Във времето от 12 април 2021 до 2 май 2023 г. той записа 74 мача във всички турнири, печелейки средно по 1.47 точки на мач - 31 победи, 16 равенства и 27 загуби (90:82 гол.разлика).

Ето какво гласи публикацията на Славия:

"В среща с ръководството на клуба старши треньорът Златомир Загорчич изяви желание договорът му с ПФК Славия да бъде прекратен преждевременно. Той посочи лични причини. Ръководството уважи желанието му. Формално договорът ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Допълнително ръководството ще определи кой ще води отбора в оставащите кръгове на шампионата.

Пресслужба на ПФК Славия".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички