Официално: Пътищата на Миньор Перник и Христо Янев се разделиха!


Официално: Пътищата на Миньор Перник и Христо Янев се разделиха!
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1950 0

Ръководството на втородивизионния Миньор Перник съобщи официално, че е приело оставката на старши треньора Христо Янев!

Бившият футболист на ЦСКА намекна за раздяла още след снощното равенство срещу Етър Велико Търново, а "жълто-черните" допълват, че "наставникът е бил категоричен в решението си да си тръгне, като мотивът му е бил, че го прави в името на отбора".

Тимът ще бъде воден временно от Петър Анестиев, който е треньор в школата, а асистентите на Янев - Антон Евтимов, Емил Варадинов и Виктор Райчев, запазват работата си!

*Перничани започнаха сезон 2022/23 във Втора лига с 2 победи, 4 равенства и 3 загуби и са на 13-то място във временното класиране с актив от 10 точки. 

Ето какво написаха от Миньор в своя сайт:

"Ръководството на Миньор Перник прие подадената тази сутрин от старши треньора Христо Янев оставка. По време на срещата наставникът е бил категоричен в решението си да си тръгне, като мотивът му е бил, че го прави в името на отбора.

Ръководството, футболистите и служителите в Миньор Перник благодарят на Христо Янев за всеотдайната работа през последните почти 2 години. Той впечатли с професионализма и отдадеността си, като във всеки един момент доказваше, че е отдаден на каузата “Миньор” и бе пример за всички в клуба. Желаем на Янев много здраве и бъдещи успехи.

В следващите два мача начело на тима ще бъде треньорът от школата на клуба Петър Анестиев. Той ще води чуковете в домакинството на ФК ЦСКА 1948 София на 17 септември (събота) от 17:00 часа и при визитата на Локо ГО в двубой от турнира за Купата на България на 21 септември (сряда).

Петър Анестиев е роден на 7 май 1969 година в Перник, като кариерата му до момента преминава изцяло в жълто-черния клуб.

В треньорския щаб остават досегашните асистенти на Христо Янев – Антон Евтимов, Емил Варадинов и Виктор Райчев".

*Още новини за български футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички