Христо Янев намекна, че обмисля напускането на Миньор


Христо Янев намекна, че обмисля напускането на Миньор
Снимка: БГНЕС

2953 0

Старши треньорът на Миньор Перник Христо Янев намекна, че обмисля напускането на тима. Това се случи след нулевото реми между "миньорите" и Етър, което измъкна възпитаниците му от зоната на изпадащите. Публиката на "чуковете" обаче не спести критики към играта на отбора и лично към Янев, като бе поискана и оставката му.

"Не можем да говорим за футбол при тази ненормална обстановка за работа. Не съм доволен от резултатите, от мястото в класирането. Тези момчета загубиха увереност в себе си. Но си имаме трудности. Виждате каква е обстановката. Имам решение за изход от ситуацията, но първо трябва да говоря с хората, които гласуваха доверие на нашия екип. Първо с Bелизар, а след това да го изговоря и с кмета.

Стадион "Миньор" не е първи и последен стадион, на който ще бъда. Всеки треньор трябва да получи добра обстановка за работа. Да бъдем честни – миналата година никой не очакваше да направим това, което направихме. Имахме две дълги серии без загуба. Но по време на лятната подготовка ни напуснаха някои основни футболисти. Но негативните резултати и контузиите на някои основни играчи, повлияха да сме в тази ситуация", обясни треньорът.

На въпрос дали усеща натиск от страна на феновете, особено след скандиранията, Янев отговори: "Натиск мога да усещам само от ръководството. А до момента те са перфектни. До момента ми дават всичко и имам цялото спокойствие.

Но някои основни футболисти са отсъстващи. Анди Васев си тръгна миналата седмица. Това е сигнал, че не всичко е както трябва. Божидар Васев беше истински лидер с поведение и на терена, и извън терена. Но него вече го няма, а брат му си тръгна. Много е трудно да се вземат добри играчи, защото те имат завишени изисквания. Няма нищо по-важно от това кое е най-добро за клуба.

Аз решението, което съм взел, е много ясно и много чисто. Но първо трябва да го изговоря с изпълнителния директор Велизар Димитров и с кмета на града Станислав Владимиров", завърши треньорът.

Ето как се разви и самата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички