Официално: Кирил Десподов пак е "Футболист на годината" - задмина Христо Бонев и гони Христо Стоичков


Официално: Кирил Десподов пак е "Футболист на годината" - задмина Христо Бонев и гони Христо Стоичков
Снимка: Колаж: SportLive.bg

856 0

Кирил Десподов бе избран от българските спортни журналисти за "Футболист на годината" за изминалата 2023-а. Крилото на ПАОК лично получи наградата си в понеделник вечер, когато бе и церемонията. 

Десподов за пореден път е №1

Капитанът на националния отбор оглави тройката и изпревари във вота Илия Груев и Ивайло Чочев. Трябва да се отбележи, че и тримата национали направиха трансфери през последните месеци, след като победителят бе купен от ПАОК, Груев от Лийдс, а Чочев от Лудогорец.

Мнението на победителите

На трето място бе Ивайло Чочев с 87 точки.

"За мен е голяма чест да спечеля тази награда. Благодаря на семейството за подкрепата и за спокойствието. Благодаря на всички съотборници и треньори, както и на всички журналисти, гласували за мен. Желая на всички много здраве и късмет" - заяви той.

На второ място остана Илия Груев-младши със 106 точки.

"Добър вечер. Радвам се, че тази година мога да присъствам тук. Благодаря на съотборниците си от националния отбор, от Вердер и от Лийдс, както и на треньорите си. Искам да използвам възможността да пожелая на всички нас тук една много хубава и успешна 2024 година" - сподели той.

Големият победител бе Кирил Десподов с 317 точки:

"Изключително благодарен съм на журналистите, винаги съм казвал, че е огромна чест да спечелиш тази награда. Но тя задължава и дава една силна мотивация да се трудиш и да даваш всичко от себе си, за да си по-добър с всеки ден.

За трета поредна година идва при мен, това значи, че съм вървял в правилната посока, държал съм ниво, а и съм надграждал за тези три години. Искам да благодаря на всички мои треньори и съотборници в националния и на клубно ниво.

Футболът е на колективно ниво. Искам да благодаря и на семейството ми и на годеницата ми. На последно място искам да кажа, че който и да бе спечелил от нас тримата, всеки щеше да заслужава тази награда", категоричен е победителят. 

Какво казва статистиката

Това бе четвърто отличение за Десподов, след като вече бе избиран през 2018, 2021 и 2022 г. Така той в момента е еднолично на трета позиция по брой отличия и единствен точно с толкова. Втори е Христо Стоичков с пет, а рекордьор за всички времена е Димитър Бербатов със 7. Тази вечер зад Десподов останаха Христо Бонев и Ивелин Попов с по три награди.

По този начин за 24-и път футболист на чуждестранен клуб печели наградата. ПАОК купи Десподов през лятото срещу 7 милиона лева от Лудогорец. 

Вижте какво се случи на церемонията "Футболист на годината"!

Още: Кирил Десподов се замечта: Поиска да застане до Стоичков, Бербатов, Балъков, Трифон Иванов

След драма, голове и куп обрати: Всички 1/4-финалисти в Лига Европа и Лига на конференциите

Историческо участие на Кирил Десподов и много фаворити: Лига на конференциите не разочарова!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички