Официално: Черно море привлече бразилец и отпрати българин


Официално: Черно море привлече бразилец и отпрати българин
Снимка: chernomorepfc.bg Колаж: Sportlive.bg

1206 0

Черно море влиза сериозно в зимния трансферен прозорец, осъществявайки два бързи хода, целящи да помогнат на "моряците" в битката за топ 6 след подновяването на сезона.

Тимът от морската столица привлече в редиците си бразилския полузащитник Мишаел Алвеш. Това е второто попълнение до момента на тима, воден от Илиан Илиев.

Кариоката акостира на "Тича" от португалския четвъртодивизионен Прайензе, за който взима участие в едва 8 двубои, бележейки 2 попадения. 

Освен това, Черно море се раздели, макар и временно, с един от големите си таланти в лицето на Петър Иванов. Младокът подписа първия си договор с "моряците" едва миналото лято, но изглежда Илиев е осъзнал, че към момента няма да може да разчита на него. До края на сезона той ще брани цветовете на Янтра.

Ето какво написаха по повод трансфера на Алвеш от клуба:

"Черно море официално привлече второто си зимно попълнение. Това е халфът Мишаел Сантош Силва Алвеш, който днес подписа с „моряците“.

Мишаел започва кариерата си в своята родина с екипа на Метрополитано. През 2018 г. преминава във втородивизионния японски Гифу, където записва 12 мача и бележи 2 гола.

През 2020 г. се завръща в Бразилия, като играе последователно за Якобина, Байя де Фейра, Гуарани де Собрал и УНИРБ. Пристига в Черно море от португалския Прайензе, участващ в местната четвърта дивизия. За този клуб изиграва 8 мача и вкарва 2 гола, като за последно е бил на терена на 7 януари в мач срещу Васко да Гама Видигуейра".

Ето какво написаха по повод наема на Петър Иванов варненци:

"Черно море преотстъпва талант в отбор от Втора лига. Това е десният краен бранител Петър Иванов, който ще трупа опит в тима на Янтра Габрово. Роденият през 2003 година защитник ще играе за втородивизионния тим до края на сезона.

Петър Иванов подписа първия си професионален договор с Черно море през лятото на 2022 година, като водеше тренировъчен процес с представителния тим на „моряците“, но играеше за дублиращия отбор на варненци в Трета лига.

На „Тича“ възлагат големи надежди за бъдещето на младия играч, но предвид конкуренцията на неговия пост на този етап, трудно би играл за мъжкия отбор. Затова спортно-техническият щаб на Черно море прецени, че Иванов има нужда от мачове в професионалния футбол и го изпрати да играе във Втора лига, за да трупа опит.

Иванов ще се присъедини към Янтра Габрово днес и по всяка вероятност ще направи първа тренировка с новия си отбор следобед".

Ето какви трансфери още се готвят на "Тича"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички