ОФИЦИАЛНО: Борислав Михайлов спечели изборите и остава президент на БФС!


ОФИЦИАЛНО: Борислав Михайлов спечели изборите и остава президент на БФС!
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

4956 0

Борислав Михайлов остава начело на Българския футболен съюз, след като спечели с минимална преднина пред основния си опонент на Конгреса Димитър Бербатов! Михайлов получи гласовете на 241 делегати, докато Бербатов събра 230 гласа. 8 гласа пък отидоха за кандидатурата на Христо Порточанов. При този резултат уставът не предвижда провеждането на балотаж.

В залата бяха регистрирани 283 делегати, но само 280 са дали своя вот. Един от тях е бил невалиден, с което се признават само 279 гласа (241 за Михайлов, 230 за Бербатов и 8 за Порточанов). На практика един глас не е достигнал на Димитър Бербатов, за да се стигне до балотаж. Останалите трима заявени кандидати - Христо Христов, Георги Захариев и Ивайло Дражев, оттеглиха кандидатурите си по-рано през деня и не участваха в изборите.

В залата продължава да се обсъжда дали трябва да има балотаж. Въпреки това Михайлов беше официално обявен за президент на БФС. Той е начело на футболния съюз от 16 години и ще продължи да го управлява поне до началото на следващата година, когато се очаква да се проведе и редовен конгрес на БФС.

Конгресът на БФС продължава да тече и в момента, като можете да го следите НА ЖИВО в SportLive!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички