Обрат не стигна на Арда, глупав червен картон ги "удави" срещу Черно море (ВИДЕО)


Обрат не стигна на Арда, глупав червен картон ги "удави" срещу Черно море (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Boris / LAP.bg

1094 0

Арда осъществи пълен обрат срещу Черно море в среща от 29-ия кръг на Първа лига в Кърджали. И това обаче не стигна на възпитаниците на Александър Тунчев да си тръгнат с пълния комплект точки срещу четвъртия в класирането на родния елит. 

Варненци се възползваха от численото си преимущество на терена, за да изравнят резултата в самия край на двубоя. Така тимът на Илиан Илиев за остана на 5-ата позиция в таблицата с актив от 50 точки. Кърджалии пък заемат 8-ото място с 41 пункта.

Резултата за "моряците" в 35-ата минута откри Мишаел Алвес с хубав шут с левия крак. В 51-ата минута Ел Мами Тетах даде тон за обрата на своя тим. Само 5 минути по-късно отново той го и осъществи, реализирайки второто си попадение в мача. Крайното 2:2 оформи Матеус Ферейра в 91-ата минута.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима започнаха равностойно срещата. Продължителни атаки имаше и от двете страни, които обаче така и не успяха да произведат нещо по-интригуващо.

Така се стигна до 35-ата минута, в която Черно море излезе напред в резултата. Мишаел Алвес получи хубаво подаване от Александър Василев. Фланговият състезател си спечели пространство и с хубав шут неутрализира Анатоли Господинов.

5 минути по-късно ситуацията за домакините можеше да стане още по-тежка. Станимир Тренчев бе поставен пред дилема дали да изгони Пламен Крачунов за нарушение срещу Атанас Илиев, но след преразглеждане от системата ВАР се стигна до решение червен картон да не бъде показан.

2 минути преди края на редовните 45 домакините можеха да възстановят паритета. Ласана Ндайе изпрати центриране в пеналтерията. Там Ел Мами Тетах се добра до топката и стреля. Топката стигна до Абубакар Тунгара, чийто удар с глава обаче не беше точен.

3 минути по-късно тимът на Арда отново бе изправен пред гола. Мами Тетах си отне собственоръчно топката от противников състезател. Той подаде бързо към нахлуващия Станислав Иванов, който финтира съперниковия страж и насочи топката към вратата, която обаче беше изчистена по страхотен начин от Росен Стефанов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Арда показа значително подобрение в представянето си си и само 6 минути след подновяването на играта съумя да възстанови резултата. Мами Тетах получи хубаво подаване от Радослав Цонев. Нападателят проби в наказателното поле на Черно море и матира Дюлгеров.

Само 5 минути бяха нужни на домакините да осъществят и пълния обрат в срещата. Отново Тетах попадна под светлините на прожекторите. Той получи подаване от дясно в наказателното поле и пред опразнената врата не сгреши.

В 62-ата минута Черно море можеше да се върне в мача. Атанас Илиев получи хубаво центриране отдясно, което засече. Той обаче бе спрян от Господинов, който плонжира и отрази удара.

Задачата на домакините да си тръгнат с пълния актив точки от двубоя стана изключително сложна, след като в 81-ата минута останаха с човек по-малко. Омар Сако напусна терена след грубо влизане в краката на Едгар Пачеко.

Именно това недообмислено действие помогна на "моряците" взе пак да стигнат до равенството. В 91-ата минута Матеус Ферейра овладя центрираната отляво топка, възползва се от объркването в отбрана на съперника, правейки резултата 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички