Обявиха колко са наказаните рефери от Първа лига


Обявиха колко са наказаните рефери от Първа лига

924 0

14 наказани съдии, от които петима са ръководещи в Първа лига има в момента, обяви председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров днес. Наказанията са дошли въпреки едва двете жалби, които са подадени от футболни клубове.

"Някои от наказаните съдии ще бъдат пратени във Втора лига през пролетта, а други ще почиват до края на сезона. Mного от арбитрите нямат нужния самоконтрол. Конвенцията на УЕФА, по която се ръководи съдийството в България, не ни дава право да анонсираме наказания на рефери", заяви Петров.

Той коментира и нападките на президента на Славия и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов, който заяви, че има няколко поръчкови съдии.

"Говорим за поръчки, тенденция. Трябват доказателства. Първо – от 2012 година, което е малко трудно, но аз да ви го кажа, Изпълкома не разглежда и не решава ранглистата на съдиите. Епитети „поръчкови”, „тенденциозни”, поръчково съдийство... Аз поръчки като човек, който назначава, на никого не съм дал. Ако някой в минало време е давал някакви поръчки, знае за такива, да си ги покаже там, където се решават нещата. Но аз такива доказателства нямам", коментира още Петър Петров при награждаването на най-добрите съдии за 2016 година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички