Новият кмет предложи вариант за спасението на "Ботев" Враца


Новият кмет предложи вариант за спасението на "Ботев" Враца
Снимка: Иван Йочев

1029 0

Новият кмет на Враца намери предложи вариант за спасението на местния отбор "Ботев". Това става ясно от блога на Калин Каменов, където той съобщава, че вчера е провел срещи с ръководството и част от феновете на тима.

"Оказа се, че положението е доста сериозно и играчите смятат да бойкотират срещата с Академик Свищов в неделя, заради неполучени заплати и премии. В същото време ръководството няма решение на проблема, а феновете настояват да запазим ръководството...", обяснява градоначалникът.

"Все още не съм кмет на Враца и официално не мога да помогна. Нямам намерение обаче да се скрия от проблема, който официално ще стане мой другата седмица. Като отговорен човек и най-вече като фен искам да намерим решение за бъдещето на "Ботев" Враца", категоричен е Каменов.

Новоизбраният кмет на Враца предлага вариант на ръководството за справяне с кризата в отбора: "Нека пуснат билети за дербито с "Академик" (Свищов). Цената сами да я определят – 1,2,3..5 лева. Да пуснат билети, феновете да помогнат на клуба както е нормално в целия футболен свят. Аз се ангажирам, че колкото приходи отчетат от срещата в неделя, във вторник след като се закълна като кмет ще ги удвоим с обещаната от бизнеса подкрепа".

Каменов е написал в блога си още, че при вход от 2 лева (определен от клуба) и близо 5000 души, които се очаква да дойдат на стадиона, може да бъде отчетен приход от 10 000 лв. във вторник. "Ако ми отчетат 10 000 лв. приход, бизнеса ще даде още 10 000 лв. Решението смятам е максимално справедливо за създалата се ситуация", допълни кметът.

Той изтъкна, че от активността на феновете зависи какъв бюджет ще отпусне общината за "Ботев" през новата година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички