Нови разкрития за БФС: УЕФА отрязала Михайлов за съмнителни фирми


Нови разкрития за БФС: УЕФА отрязала Михайлов за съмнителни фирми
Снимка: БГНЕС

2222 0

Разследването UEFALeaks, което разкрива скандални практики в управлението на БФС, продължава. В нова публикация на сайта bird.bg се споделят документи, които твърдят, че Борислав Михайлов се е опитал да вкара съмнителни фирми за строеж на игрища в България по проект за 1 милиона швейцарски франка. Това пише в конфиденциален доклад на Андреас Кун от УЕФА, който е посетил страната ни през април 2005 г.

Един от проектите, финансирани от УЕФА по програмата "Хеттрик" е постояването на 40 мини-игрища за 1 милион швейцарски франка. Тогава Михайлов е предложил да бъдат построени 30 игрища за 900 000 франка от никому неизвестни офшорки, с които е бил контакт.

Пратеникът на УЕФА е разяснил на Михайлов, че това няма стане, защото Румъния и Турция са успели да усвоят парите за 40 игрища. Михайлов е бил предупреден, че УЕФА ще следи много внимателно за търга и фактурите на проекта. Освен това е било отхвърлено и предложение от европейската централа да се закупи нов автобус, като според тогавашното управление на БФС той е бил прекалено скъп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички