Скандалните разкрития за въпросите на УЕФА към БФС започнаха


Скандалните разкрития за въпросите на УЕФА към БФС започнаха
Снимка: Български футболен съюз

3750 0

Сайтът за разследваща журналистика bird.bg започна да публикува документите от УЕФА, които поставят под съмнение ефективността на управлението на БФС. На своята страница сайтът публикува писмо от Мишел Платини до Борислав Михайлов, от което става ясно, че Националната футболна база в Бояна дори не е започнала да се строи.

"УЕФА плаща милиони за строежа на Националната футболна база в Бояна, но той дори не е започнал. Мишел Платини пише на Борислав Михайлов, че проектът се бави и рискува да бъде отписан. Защо е това тупкане на топката? Кой и как в България иска да спечели от финансовата манна от УЕФА?", се съобщава от източника.

"От одобрението на проекта от комитета на УЕФА Хеттрик на 14.02.2021 г. за съжаление имаме много бавен или почти никакъв прогрес. Въпреки обсъждането на релевантното разрешаване преди известно време, забелязваме, че строежът дори не е още коментиран", се казва в писмото от 7 ноември 2013 г.

"Ние желаем да ви окуражим да предприемете необходимите стъпки, за да подвигнете осведомеността след всички участващи и активно да се движите напред със строителните дейности. В противен случай, се борим че проектът рискува да бъде деклариран като бракуван", се допълва още.

Повече около разследването прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички